Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Mann med 3D-headsett konstruerer bygning

Tema: Bygg

Digitalisering av byggeprosessen - enklere FDV?

Oppdatert: 20. okt. 2022 Streaming

Valg av hensiktsmessige dataløsninger og kommunikasjon mellom dem, er en utfordring på et område der utviklingen skjer raskt og innovasjonstempoet er høyt. Se opptak av seminar med fokus på digitalisering i BA-bransjen.

Bygg- og anleggsprosjekter er i stor grad digitalisert. Prosjekter planlegges og gjennomføres kun ved bruk av digitale løsninger og tegningsverktøy som kommuniserer med hverandre.

Særlig gjelder dette store og komplekse utbyggingsprosjekter der det kreves samhandling mellom de ulike fagområdene og en kontinuerlig oppdatering av tegninger og planer.

Flere og flere oppdragsgivere forutsetter at dette gjøres, og det er nå krav i de fleste offentlige anbud.

Men hva er utfordringene og hvordan skal prosjekterende og utførende praktisere dette for å etablere digitale løsninger som fungerer godt?

Programmet

 • Entreprenørers satsing på digitalisering og BIM innenfor prosjektering og bygging,
  v/Marianne Åvik Bråten, Entreprenørforeningen - Bygg og Anlegg/EBA
 • Brukervennlig og effektiv digital prosjektstyring,
  v/Daniel Skotheim, Fonn
 • Data analysis and artificial intelligence for design, fault finding and material simulation,
  v/Konstantinos Gavriil, SINTEF
 • Fremtidens teknologiserte og digitale bygg vil gi enklere drift og mindre av vedlikehold,
  v/Thomas Nohre, Siemens

Tekna Bygg og anlegg

Tekna Bygg og anlegg er nettverket som holder deg oppdatert om hva som skjer i bransjen. Delta på gratis webinarer og seminarer eller skaff deg ny kompetanse gjennom et av mange kurs fra ulike tilbydere; Tekna Bygg og anlegg samler tilbud fra sterke fagmiljøer innenfor alle områder innenfor bygg- og anleggsbransjen. Nettverket er kun for Tekna-medlemmer, og det er helt gratis og uforpliktende å delta. Bli med i nettverket

Les også