Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Betong med sprekker

Tema: Bygg

Bygge bærekraftig i betong?

Tekst av Tor Børre Mosland Publisert: 17. aug. 2017 Streaming

Dagens betongprodukter er energikrevende. Hvordan kan man da bygge bærekraftig i betong? se opptak fra miniseminar som tar for seg status og muligheter. .

Hvordan kan vi bygge bærekraftig i «kortsiktighetens tyranni»- med betong?

I en artikkel i Greenbuilt hevder Urbanium, en av landets store boligutviklere, at de ikke kan skaffe miljøvennlige byggeprodukter i Norge. Norsk industri klarer ikke å levere alternativer til dagens energikrevende betongprodukter og skandinavisk massivtre er foreløpig ikke godt nok, sier de.

Stemmer dette?
Det virker som om det er en avgrunn mellom den innovasjonen som skjer i betongnæringen og den kunnskapen om dette som tilflyter byggherrene og rådgiverne.

For det lar seg gjøre!
I Framtidens Byggenæring kan vi for eksempel lese at Trondheim kommune har gitt marsjordre om å fase ut konvensjonell betong. De vil kun satse på klimavennlig betongteknologi.

Tekna Bygg og anlegg arrangerte et seminar i samarbeid med Fabeko der målet var å spre kunnskap, i denne omgang om bærekraftig betong. Vi fikk blant annet høre om betongens miljøegenskaper og om Betongløftet.

Presentasjonen til Jan Eldegard Hjelle (PDF)

Presentasjonen til Nina Borvik (PDF)

Presentasjonen til Steinar Røyne (PDF)

Manglende kunnskap om miljøvennlige løsninger er et stort problem innen byggebransjen. Det er blant annet det største hinder for utslippskutt på byggeplassene, kunne vi lese tidligere denne uka i bygg.no.

Tidligere i sommer hadde Tekna Bygg og anlegg et frokostmøte som presenterte miljøvennlige byggematerialer. Se opptaket her.

Les også