Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold

Politisk

Tekna-tillitsvalgte ga innspill om organisering av vegsektoren

Publisert: 23. juni 2022

Tekna-tillitsvalgte i vegsektoren etterlyste tiltak for å sikre kompetanse og gode fagmiljøer, da de møtte samferdselsministeren til innspillsmøte.

- Statens vegvesen og fylkene trenger forutsigbare politiske rammer og mer faglig samarbeid for å få løst oppgavene. Stabilitet og forutsigbarhet er viktig for at de eksisterende kompetansemiljøene kan utvikle seg og at kompetanseflukt unngås, sier Trond Wiberg fra Viken fylkeskommune.

Wiberg og Guro Dyngen fra Statens vegvesen representerte Tekna i møtet om organiseringen av vegsektoren i Samferdselsdepartementet, der blant annet samferdselsminister Jon-Ivar Nygård deltok.

Tekna-medlemmer i sektoren har registrerer at antallet fagfolk med teknisk- naturvitenskapelig kompetanse har gått ned etter forrige reform, både i stat og regioner.

- En erfaring vi har gjort oss etter oppsplittingen i forrige runde er at det er vanskeligere å vedlikeholde gode fagmiljøer og å rekruttere folk med riktig kompetanse, sier Dyngen.

Tekna håper man i det videre utredningsarbeidet gjør en risikoanalyse av kompetansegapet som finnes i sektoren, og at denne gjenspeiler de samfunnsøkonomiske konsekvensene av at prosjekter blir utsatt som følge av manglende kompetanse.

Les også