Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Lise Lyngsnes Randeberg

Politisk

Revidert nasjonalbudsjett: Positivt med bredbåndsatsing

Publisert: 8. juni 2021

Regjeringen og FRP ble i helgen enige om Revidert nasjonalbudsjett. Tekna er skuffet over at det ikke ble satt av midler til innovasjonsprosjekt i næringslivet (IPN), men er fornøyd med satsing på bredbånd og grønn plattform.

I revidert nasjonalbudsjett er det enighet om å investere 100 millioner ekstra til bredbåndsatsing.

- Dette er en fin begynnelse, som må følges opp i budsjettene som kommer. For at Norge skal være i front av den digitale samfunnsomstillingen må det settes nye mål for kapasitet og dekning av høyhastighetsnett i kommende stortingsperiode. Målene må også følges av forutsigbare økonomiske støtteordninger over statsbudsjettet. Derfor har Tekna tatt til orde for en satsing fram mot 2025, sier Tekna-president Lise Lyngsnes Randeberg.

Også satsingen på grønn plattform applauderes av Tekna.

- 25 millioner til Grønn plattform er bra, men ikke tilstrekkelig. Midler til Grønn plattform er av avgjørende betydning for å få til en god grønn omstilling, men også innen dette området er det klart at en rekke søknader vil måtte avslås på grunn av manglende midler, sier hun.

Hun er samtidig skuffet over at det ikke ble satt av ekstra midler til næringslivsforskning.

- Det er nå en rekordhøy interesse for innovasjonsprosjekter i norske bedrifter. Denne økte interessen burde vært fulgt opp med ekstra midler til Innovasjonsprosjekt i næringslivet for å få til den omstillingen vi trenger, sier Tekna-president Lise Lyngsnes Randeberg.

Les Teknas innspill til revidert nasjonalbudsjett

 

Les også