Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Sonia Monfort  Roedelé
Forhandlingsleder for Samfunnsbedriftene Sonia Monfort Roedelé forventer reelle lokale forhandlinger.

Aktuelt

Forhandlingene med Samfunnsbedriftene er i gang

Publisert: 9. mai 2023

– Vi forventer reelle lokale forhandlinger for våre medlemmer i tariffområdet Samfunnsbedriftene, sier Sonia Monfort Roedelé som leder forhandlingene på vegne av Akademikerne kommune.

Tirsdag 9.mai starter de sentrale forhandlingene i Samfunnsbedriftene.

– Det er et godt arbeidsmarked og stor konkurranse om høyt utdannede. Etter å ha opplevd reallønnsnedgang de siste årene, er det store forventninger om reallønnsvekst blant våre medlemmer, sier Roedelé.

Tariffområdet består av kommunale og interkommunale selskaper innen blant annet helse, omsorg, energi, renovasjon, vann og avløp, brann- og redning, IKT og samferdsel. Mange av Akademikernes medlemmer har samfunnskritiske funksjoner i dette området.

Samfunnsbedriftene må bruke oppgjøret til å vise at de verdsetter kompetanse og ivaretar fagmiljøene de trenger for å løse oppdragene sine, mener Roedelé.

– Det er den enkelte bedrifts økonomi, produktivitet, konkurransesituasjon og fremtidsutsikter som danner grunnlaget for lønnsforhandlingene. Anslaget i frontfaget skal ikke brukes som fasit.

De lokale, kollektive forhandlingene i hver enkelt virksomhet starter når de sentrale forhandlingene er avsluttet.

Les også