Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Sonia Monfort Roedelé, forhandlingsleder i Akademikerne
Akademikerne og forhandlingsleder Sonia Monfort Roedelé er enige med Samfunnsbedriftene om de sentrale forhandlingene

Aktuelt

Nå starter de lokale forhandlingene i Samfunnsbedriftene

Oppdatert: 18. juli 2023

Akademikerne og de andre forhandlingssammenslutningene ble tirsdag kveld enige med Samfunnsbedriftene i de sentrale forhandlingene.

Årets lønnsoppgjør er et mellomoppgjør der det bare forhandles om økonomi. Akademikernes medlemmer forhandler sin lønn kollektivt og lokalt, og disse forhandlingene starter opp nå etter at de sentrale forhandlingene er ferdige.

– Vi har en forventing om reelle lokale forhandlinger og at arbeidsgiver bruker oppgjøret til å vise at de verdsetter kompetanse og ivaretar fagmiljøene de trenger for å løse oppdragene sine, sier forhandlingsleder i Akademikerne Sonia Monfort Roedelé.

Tariffområdet består av kommunale og interkommunale selskaper som løser samfunnsoppgaver innen blant annet helse, omsorg, energi, renovasjon, vann og avløp, brann- og redning, IKT og samferdsel. Mange av Akademikernes medlemmer har samfunnskritiske funksjoner.

– Etter å ha opplevd reallønnsnedgang de siste årene, er det store forventninger om reallønnsvekst blant våre medlemmer, sier Roedelé.

Det er den enkelte virksomhets økonomi, produktivitet, konkurransesituasjon og fremtidsutsikter som danner grunnlaget for lønnsforhandlingene.

For grupper uten akademisk utdanning ble rammen på linje med resultatet i offentlig sektor for øvrig.

 

Les også