Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Illustrasjonsbilde av en student med laptop og rucksack

Aktuelt

5 tips til studiestart

Publisert: 1. aug. 2018

Snart venter universitetene og høyskolene inntog av nye og gamle studenter. Å orientere seg som ny student kan være utfordrende. Vi i Tekna har laget en sjekkliste for nye (og gamle) studenter.

1. Finn deg et sted å bo

De aller fleste har nok denne i boks. For andre er dette lettere sagt enn gjort da det ikke er nok studenthybler til å møte den enorme etterspørselen.  Vi i Tekna har gode jurister som bistår med blant annet leiekontrakt eller samboerkontrakter.

2. Sørg for å ha riktig forsikring

Mange studenter tenker ikke at innboforsikring er så viktig, men har du faktisk gått gjennom det du har av verdier og sett hvor mye det blir totalt? Og har du tenkt på hvordan du eventuelt skal dekke inn alt igjen på studielån og stipend om uhellet skulle være ute og du ikke er forsikret? Som studentmedlem i Tekna kan du velge èn gratis forsikring i medlemskapet ditt, som for eksempel innboforsikring eller PC og ulykkesforsikring. Uansett hvilket valg du gjør får du med deg en uføreforsikring på kjøpet!

3. Finn deg en deltidsjobb

Vi skulle jo ønske at det var mulig å være heltidsstudent, men realiteten er for mange en annen. Vi i Tekna har laget en jobbsøkerportal for deg som er student, med tips til CV og søknadsskriving og hvordan du finner en jobb.

4. Finn deg et godt nettverk

Du kommer til å lære masse nytt på studiene. Og noen ganger kan det nok føles ganske overveldende. Kanskje kan det være vanskelig å se hvordan du egentlig kan dra nytte av alt det teoretiske? Vi i Tekna har flere fagnettverk hvor du møter andre med samme interesse, mange av disse er allerede en del av arbeidslivet. Vi diskuterer fag både på et overordnet nivå og et nerdete detaljnivå. Vi drar koplinger til næringsliv og arbeidsliv og arrangerer mange spennende seminarer og kurs. Helt gratis for våre medlemmer.

5. Og minst like viktig: Ha det gøy!

Studielivet er fantastisk. Du har færre forpliktelser og en unik mulighet til å finne nye venner, aktiviteter og interesser. I Tekna arrangerer vi massevis av sosiale og faglige aktiviteter på de store studiestedene i landet. Du kan også bli en del av Tekna -gjengen på ditt lærested. Vi har det kjempegøy sammen!

 

 Trenger du flere gode grunner til å velge Tekna? Sjekk alle medlemsfordeler for ditt studentmedlemskap her.

Les også