Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Anne Cathrine Hunstad
Anne Cathrine Hunstad er leder for Juridisk avdeling i Tekna.

-Om du blir oppsagt, ta tidlig kontakt

Publisert: 10. juni 2020

-Juridisk avdeling i Tekna opplever økt pågang fra medlemmer om dagen i forbindelse med nedbemanninger. Om du står i fare for å motta en oppsigelse, er det viktig at du på et tidlig tidspunkt tar kontakt med din tillitsvalgte i virksomheten, eller oss, sier Anne Cathrine Hunstad, som er leder for Juridisk avdeling i Tekna.

-Vi har sett en rekke eksempler på at permitteringer går over til oppsigelser i kjølvannet av korona-krisen, sier Hunstad, som viser til de tillitsvalgtes rolle i nedbemanningssituasjoner. Om du får varsel om oppsigelse, er det viktig at du så snart som mulig tar kontakt med din tillitsvalgte, som kan bistå deg i møter med arbeidsgiver.

Vurderer grunnlaget

-Dersom du mener at oppsigelsen er usaklig, er det viktig at du tar kontakt med oss så raskt som mulig. Vi vurderer grunnlaget for oppsigelsen og tar stilling til hvordan vi går videre med saken, og gir deg råd om dette. Enten kan saker bringes inn for rettsapparatet, eller så bidrar vi gjennom forhandlinger med arbeidsgiver til å finne en løsning i minnelighet, sier Hunstad.

Her er kriteriene

En oppsigelse på grunn av virksomhetens forhold vil typisk være en situasjon hvor det foreligger behov for nedbemanning. Utvelgelsen av hvem som får oppsigelsen må være saklig. Vurderingen baserer seg vanligvis på følgende kriterier: kompetanse/arbeidsutførelse, ansiennitet og sosiale forhold. Arbeidsgiver har plikt til å tilby arbeidstaker annet passende arbeid, forutsatt at dette finnes, og arbeidstaker er kvalifisert.

Les mer om dine rettigheter ved oppsigelse her

 

Bli medlem og få juridiske råd

Ikke stå alene i en usikker periode, bli medlem av Tekna og få svar på det du lurer på av våre jurister.

Les også