Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Rebekka Lie
FORNØYD MED ÅRET: Rebekka Lie er fornøyd med jobben som studentleder. Foto: Privat.

Aktuelt

Året ga mersmak: –Mulig jeg endrer litt retning

Tekst av Sondre Tallaksrud Publisert: 22. jan. 2021

– Direktesendt TV på NRK er nok det skumleste jeg har gjort på lenge, sier Rebekka Lie som nå går av som studentleder.

– Det har vært et utrolig spennende og givende år, selv om det har vært spesielt. Da korona kom i vår hadde jeg kun vært leder i en måned, og var redd vervet nærmest kom til å settes på pause, sier den avtroppende studentlederen.

Slik ble det ikke – det ble stikk motsatt, med mange dagsaktuelle saker å engasjere seg i: Krisepakker, digital undervisning og psykisk helse har vært de tre største aktuelle sakene i studentpolitikken i år.

– Hva er du aller mest fornøyd med i løpet av året?

– Det må være posisjonen vi har tatt innen psykisk helse. Vi var en viktig stemme som kjempet for tiltak, vi klarte å sette saken på dagsorden og fikk til slutt fikk gjennomslag på 10 millioner kroner. Det føltes ekstra bra med gjennomslag når så mange av våre medlemmer engasjerte seg i saken, og bidro med egne erfaringer gjennom både podkasten Mestringspodden, intervju og innspill. Her er det mange som har gjort meg så stolt!

– Skummelt å være på Dagsrevyen

Lie har vært mye i media dette året, noe hun gradvis ble mer og mer vant til.

– Jeg har absolutt utfordret meg selv på den fronten, men har og blitt mer komfortabel med media etter hvert. Det gikk forholdsvis gradvis fra telefonintervju til radio og deretter TV. Jeg bestemte meg for å takke ja til alt vervet bydde på fra starten av, så da endte jeg opp på blant annet NRK Dagsrevyen.

– Motivasjonen for å stille opp lå i at det var et viktig sak for oss (psykisk helse), for å stille på direktesendt TV på NRK er nok det skumleste jeg har gjort på lenge! Heldigvis hadde jeg min fantastiske rådgiver Ina som preppet (og beroliget) meg i forkant. Så all takk til Ina!

I starten av 2020 hadde studentlederen disse fem målene:

  1. Økt fokus på psykisk helse. Studentutvalget (SU) skal jobbe for å innføre ordninger for å bedre studenters psykiske helse.
  2. Tekna Student skal jobbe for å fjerne gradsomgjøringslån (vil at del av lån gjøres om til stipend uavhengig om man består graden eller ikke)
  3.  Øke utvekslingsandelen og ha fokus på å forbedre utvekslingstilbud ved alle institusjoner.
  4. Integrere praksis i alle naturvitenskapelige utdanninger
  5. Øke rekruttering til realfagene fra og med videregående

– Jeg må si jeg er veldig fornøyd! Jeg hadde store ambisjoner for året, men sammen med resten av studentutvalget har vi fått til enda større gjennomslag enn jeg turte å drømme om, sier hun.

– Er det noe spesielt du håper det jobbes ekstra med i 2021?

– Jeg har fullstendig tillit til at årsmøtet prioriterer godt for oss i 2021, sier hun.

– Det blir viktig for den nye studentlederen som velges å si ja til mulighetene som kommer. Benytt deg av det fantastiske hjelpeapparatet rundt deg, og sleng deg med på debatten selv om det kan være skummelt.

– For deg personlig, hvordan ser det kommende året ut?

– Jeg starter på studier på mandag (digitalt), og skal ned igjen til Toulouse etter årsmøtet vårt. Der er det nå portforbud fra kl 18:00 – 06:00, så jeg har egentlig ikke så høye forventninger til dette semesteret.

–Det blir samme plan som tidligere, men dette året har gitt mersmak, så det kan godt hende jeg blander meg noe inn i politikk ved en senere anledning. Vi får se! 😃