Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Jobbintervju med Mestringspodden logo
Ut i jobb snart? Få tips til jobbintervjuet i denne episoden

Råd og tips

Jobbintervju

Publisert: 24. mars 2022 Podkast

Hvordan forbereder vi oss best til et jobbintervju? I denne episoden av Mestringspodden får vi lære mer om hvordan vi definerer og formidler egne styrker, kvaliteter og ferdigheter.

- I forkant av et jobbintervju er det viktig å forberede seg godt. Forberedelser gjør deg trygg, noe som virker inn på hvordan du opplever situasjonen og hvordan de du snakker med opplever deg, sier psykolog Carina Carl.

Intervju = du er kvalifisert


Når du først har blitt kalt inn til intervju er det viktig å huske på at du allerede har gitt et godt inntrykk. Det betyr også at du allerede er vurdert som kvalifisert til stillingen.

- Arbeidsgiver er nysgjerrig på deg og ønsker å bli bedre kjent med deg. De vil se at det du har skrevet i din søknad og CV stemmer overens med hvem du faktisk er. De vil forsikre seg om at du passer inn i organisasjonen, sier Carl.

Jobbsøking for studenter

CV, intervju og lønn. Alle våre beste tips, inkludert anbefalt sommerlønn og begynnerlønn etter studiene.

Forberedelser er viktig

Samir Aesar
Samir Aesar er snart ferdig utdannet sivilingeniør ved Universitetet i Agder.


Det er mye du kan gjøre i forkant for å føle deg mer selvsikker og klar for intervjuet. Et tips er å lese gjennom utlysningen samt din søknad og CV på nytt og forberede deg på at arbeidsgiver ønsker at du skal komme med mer informasjon om deg selv og det du har jobbet med før.

- Det jeg blir nervøs av i forkant av jobbintervjuet er uventede spørsmål og enten utdanningen min eller mine egenskaper, sier Samir Aesar. Han er snart ferdig utdannet sivilingeniør ved Universitetet i Agder.

- Det kan være lurt å øve deg på spørsmål du kan få foran speilet, eller sammen med noen du føler deg trygg på. Et annet tips er å lese deg opp på virksomheten på forhånd og ha klart for deg hvorfor du ønsker å jobbe akkurat der. Reflekter gjerne også over dine sterke og svake sider, og hvordan du kan bidra positivt for bedriften, sier Carl.

Spørsmål viser interesse


Når du kommer på intervjuet er det lurt å ha gjort seg noen tanker på forhånd om hva du lurer på om arbeidsplassen og arbeidsmiljøet. Dette er både viktig for å vise interesse for stedet du skal jobbe, og for å bli enda sikrere på at det er et sted du ønsker å jobbe.

- Under selve intervjuet er det viktig å være oppmerksom på kroppsspråket ditt. Rett deg opp i ryggen, hold ben og armer i ro, lytt nøye til spørsmål fra de som intervjuer deg og snakk tydelig. Arbeidsgiver ser etter entusiasme, engasjement, motivasjon, samarbeidsevner og evner til å kommunisere, sier Carl.

Lær mer om hvordan du best mulig gjennomfører et jobbintervju i Mestringspodden.

Mestring og mental helse

Vi har flere lavterskeltilbud som hjelper våre studenter med å takle stress og utfordringer i hverdagen. 

Les også