Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
En gruppe glade studenter med Tekna T-skjorter i et teknisk verksted

Aktuelt

Tips til masteroppgaven

Publisert: 30. nov. 2019

En masteroppgave gir deg muligheter til å gå i dybden i interessante fagområder, samt være inngangsbilletten til spennende jobber innenfor ditt fagfelt.

Master gir muligheter

En masteroppgave kan oppleves som overveldende og mye arbeid. Et forventningspress, både fra familien, studievenner og veileder følger også gjerne med når man setter i gang med masteroppgaven.

Gjennom studietiden har de fleste vært gjennom fag som er krevende, lite spennende og som kan oppleves som lite relevante. Dette trenger du ikke å uroe deg for når det gjelder masteroppgaven.

Finn et tema du interesser deg for, er det noen spesielle fagområder gjennom studietiden du vil gå mer i dybden på? Da er masteroppgaven en kjempemulighet.

Du styrer din egen hverdag, det er opp til deg hvordan du disponerer tiden, her bruker du dagen slik du føler du jobber best.  

Teknas råd

Hvis du følger noen enkle råd kan masterskrivingen både være gøy, svært lærerikt og gjøre deg bedre rustet for arbeidslivet.

  • Sjekk med ditt lærested hvilke muligheter du har når det kommer til valg av tema og veileder. Begynn planleggingen i god tid, det kan være rift om de beste oppgavene og veilederne.

  • Velg et tema for oppgaven som du har interesse for, men pass på at du begrenser oppgaven slik at den er mulig å gjennomføre, helst på normert tid.

  • Forhør deg om andre studenters erfaring med din potensielle veileder. Var vedkommende tilgjengelig, og rask med tilbakemeldinger? Husk at en god veileder er din samarbeidspartner og skal guide deg på veien frem mot innlevering.

  • Tenk nøye over hvordan du skal skrive oppgaven din. Skal den skrives på engelsk eller norsk, vil du bruke Word, LaTeX eller andre tekstbehandlingsprogrammer?

  • Hvilke eventuelle statistiske metoder skal du bruke? Forsøk å designe metoden din etter det, slik at du ikke for sent oppdager at du må ha mer data.

  • Tenk over at du ikke må følge samme spor som alle andre. Det finnes mulighet for samarbeid med eksterne veiledere og de må ikke nødvendigvis være fra ditt fagområde.

  • Lag deg en god fremdriftsplan, og følg den! Ved skippertaksarbeid rekker ikke oppgaven å modne og du får mindre buffer hvis noe må gjøres om.

Les også