Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold

Støtte fra Tekna

Publisert: 3. apr. 2017

Teknas advokater, jurister og rådgivere kan hjelpe deg på flere måter under jobbsøkerprosessen og ellers. Dette gjelder særlig følgende:

Hjelp til å vurdere arbeidskontrakten din

juridisk og strategisk før du skriver under. Lovgivningen og tariffavtaler setter rammer for arbeidskontraktens innhold. I tillegg kan forslaget til arbeidskontrakt ha en tekst du som arbeidssøkende bør ha endret eller be om tilføyelser til av strategiske grunner, f eks at du ber om en lønnsvurdering etter endt prøvetid eller at goder du er blitt forespeilet under jobbintervjuet faktisk implementeres kontrakten. Kontakt oss på juridisk@tekna.no eller per telefon 22 94 75 00 før du signerer kontrakten din.

Gratis juridisk bistand 

knyttet til alle sider ved dine ansettelses- og arbeidsvilkår. Dette kan dreie seg om alt fra klassiske oppsigelsessaker, midlertidig ansettelse, arbeidstid, patenter og pensjon til mer trivielle spørsmål som rett til fri for offentlige verv, ferieavvikling, ammepauser etc. Forutsetningen er at spørsmålet har en tilknytning til arbeidsforholdet ditt. Slike henvendelser kan rettes per telefon 22 94 75 00 eller sendes til juridisk@tekna.no. Mer omfattende juridisk bistand har en karenstid på 6 måneder, det vil si at du først har rett til for eksempel å la deg representere av en advokat etter et halvt års medlemskap i Tekna.

Lokal tillitsvalgt i virksomheten. 

Informasjon om virksomheten får du best via den lokale tillitsvalgte i Tekna der vi har stedlig bedrifts- eller etatsgruppe. Kontaktinformasjon om vedkommende vil du kunne få ved å kontakte oss på telefon 22 94 75 00, sende mail til juridisk@tekna.no eller kontakte ditt distriktskontor.

Begynnerlønn og lønnsveiledning. 

Hva er rimelig lønn for den aktuelle stillingen? Tekna utarbeider hvert år en begynnerlønnsanbefaling for nyutdannede. Dette er ditt redskap til riktig lønn i din første jobb. Generelle spørsmål knyttet lønn kan rettes til juridisk@tekna.no Teknas arbeidsmarkedsundersøkelse som utføres hvert år, gir deg i tillegg oppdatert informasjon om jobbmarkedet for nyutdannede. Les mer om lønn og begynnerlønn.

Hjelp med CV og søknad. 

Når du har lest våre tips og råd i denne boken og har skrevet en søknad og/eller CV er du velkommen til å sende denne inn til oss for veiledning. Du sender da mail med vedlegg til karriere@tekna.no. Vi vil da lese gjennom og gi deg tilbakemelding på eventuelle forbedringer. Vi hjelper ikke til med korrekturlesning så få gjerne en venn til å lese gjennom teksten for deg også.

Ved flere av våre læresteder finner du jobbsøkerkurs. Noen har spesifikke cv og søknadskurs, mens andre steder får du LinkedIn-kurs, nettverkskurs, bedriftspresentasjoner og liknende. Sjekk kalenderen til ditt lokale lærested for å se hva vi tilbyr av fysiske kurs der du er.