Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Illustrasjonsbilde av en ung kvinne stående blant mennesker som går forbi
Som Norges største fagforening for de med mastergrad, er Tekna opptatt av at det skal lønne seg å ta høyere utdanning.

Råd og tips

Dette kan du tjene i sommerjobben i 2022

25. nov. 2021

Teknologer og naturvitere er attraktive på jobbmarkedet, i 2022 kan de som har studert i 4 år vente seg en økning på 5 kroner mer i timen i sommerjobben sammenlignet med i år, viser en fersk undersøkelse fra Tekna.

Disse studentene kan forvente i gjennomsnitt 250 kroner i timen i sommerjobben neste sommer.

Veiledningen til Tekna er ment som et nyttig redskap når studenter skal vurdere hva som er riktig timelønn for sommerjobb i 2022. Tallene er en lønnsveiledning for relevante sommerjobber, men den kan også brukes til relevante deltidsjobber.

Veiledende timelønn i sommerjobb i 2022

FULLFØRER MASTER VEILEDNING TIMELØNN 2022
2023 (studert 4 år) 250 kr
2024 (studert 3 år) 235 kr
2025 (studert 2 år) 225 kr
2026 (studert 1 år) 215 kr

 

Tallene er basert på hva 1 528 studenter med relevant sommerjobb hadde i gjennomsnittlig timelønn sommeren 2021, og er fremskrevet timelønn for 2022. Utvalget er gjort blant studenter som er 30 år eller yngre og er i sitt 2. – 5. studieår (eksamensår 2022-2025).

Utdanning lønner seg

– Anbefalingen er ingen fasit, men en pekepinn på hva dagens studenter kan forvente i lønn i sommerjobben. Selv om det er store variasjoner ser vi at utdanning lønner seg underveis i studieløpet og jo lenger du er kommet i studiene, desto mer er det naturlig å be om i lønn, sier Erlend Hermansen, studentleder i Tekna

– Som Norges største fagforening for de med mastergrad, er Tekna opptatt av at det skal lønne seg å ta høyere utdanning. Det ser vi at det gjør, både i den generelle lønnsstatistikken for Teknas medlemmer, og nå i vår nye sommerlønnsstatistikk, avslutter Hermansen.

Hør podkast om sommerjobb og lønn

Bli medlem

Som student får du to inkluderte forsikringer, et aktivt sosialt og faglig miljø, hjelp med jobbsøking, lønnsanbefalinger og mye mer.

Les også

Relaterte kurs og arrangementer