Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Gruppebilde av unge kvinner og menn

Dobbeltmedlemskap = ANSA + Tekna + et utenlandsopphold du aldri vil glemme!

Publisert: 7. aug. 2018

Som medlem av Tekna kan du få dobbeltmedlemskap i ANSA og omvendt. Det vil si at du kun betaler medlemsavgift til den organisasjonen du var medlem av først.

Med dobbeltmedlemskapet kan du dra nytte av fordelene ANSA tilbyr deg som student i utlandet, samtidig som du oppdateres på hva som skjer innen ditt fagområde i Norge. Du får i tillegg tilgang på det nettverk og den støtte Tekna tilbyr når du skal ut og søke jobb.

Helgen etter Tekna Student sitt Årsmøte var det dags for deltagelse på ANSA Danmark sitt landsmøte i Svendborg. Jeg, Karoline, var så heldig å få lov til å være med å representere ANSA København sammen med ANSA København styret og medlemmer fra hovedstaden. Vi dro samlet fredag ettermiddag fra København og ankom Svendborg hvor vi ble innlosjert på Svendborg vandrerhjem hvor vi traff de andre lokallagene i Danmark. På kvelden ble det quiz i regi av landsstyre, hvor premien var en pose smash (norsk smash). Med en så bra premie ble det en real quizkamp og god oppladning til møtestart lørdag morgen.

Visste du at ANSA Danmark består i alt 5 lokallag? Aalborg, Århus, Esbjerg, Odense og København, og at i alle byene tilbys det teknisk- naturvitenskapelige utdannelser

 

Lørdag morgen var vi på plass i møtelokalet med kaffekoppen fylt opp, og klare for å ta fatt på et langt, men spennende møte om ANSA Danmarks fremtid. Landsleder Filip Von Ubisch åpnet møte med en tale der han oppsummert året som var gått og hva landsstyret har arbeidet med. Formidling gjennom sosiale medier har vært en av hovedprioriteringene de har arbeidet med i løpet av året. Frikadellen som er ANSA Danmarks medlemsblad ble bla utgitt samme helg som landsmøte var, og her kan du blant annet lese om hvorfor det er så deilig å være norsk i Danmark. Sjekk det ut her.

Visste du at Frikadellen mangler en ny redaktør, og de søker deg som er engasjert og studerer i DK? Send en mail til [email protected] da vel!

Thomas Adrian Holte Storbakk fra Hovedstyret var møtes ordstyrer, og før vi gikk løs på budsjett, statuetter, organisasjonsplan, arbeidsprogram og valg, presenterte han hva som skjer i ANSA om dagen. Den først sliden som kom opp var ballonger! Dette fordi ANSA har 60års jubileum i år!

Bortsett fra ballonger og sang, har ANSA også stått på for å bedre studenttilværelsen til studenter som reiser til utlandet for å studere. Et års språkstipend, og økt stipendandel av det man får av lånekassen er noen av hjertesakene ANSA jobber med for øyeblikket. Nå som den norske kronen er svak er det spesielt viktig med økt støtte for at det skal være økonomisk mulig å kunne dra utenfor Norges landegrenser å studere. Det vil også være viktig for Norge i fremtiden med arbeidskraft fra personer som tidligere har studert og arbeidet utenlands, da disse personen vil mest sannsynlig ha en større innflytelse og et større nettverk i det internasjonale “mekka”.

Visste du at det var ca. 25 000 norske studenter i utlandet i 2015?

Etter en god lunsj var vi klare for å diskutere og votere for endringer i ANSA Danmarks forskjellige dokumenter. Her var gjengen fra ANSA København med leder og nestleder i spissen aktive under diskusjonen på de forskjellige sakene som ble diskutert. Det var noen endringsforslag som ikke stod i favør for ANSA København og deres medlemmer, så her måtte det informeres og argumenteres for å ivareta og sikre en sund utvikling av lokallaget i København som er det største. Møtet ble som alle andre landsmøter avsluttet med valg av nytt landsstyre.

Det var mange flinke kandidater og et spennende valg, gratulerer til nyvalgt landsleder Finn Magnus Aamodt og resten av styre. Ønsker dere lykke til i det kommende året.

Les også