Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Tallerken med torsk
Digital torskeaften med Tekna Vestfold

Aktuelt

Digital torskeaften med Tekna Vestfold

Tekst av Espen Nilsen Publisert: 12. mars 2021

Tekna Vestfold avdeling har i årtier hatt som tradisjon at man i februar hvert år har arrangert Torskeaften på Hotell Wassilioff i Stavern. Her har det blitt samlet rundt 70 medlemmer, ofte med ledsagere, i hyggelig selskap. Også medlemmer fra Tekna Telemark avdeling har fått invitasjon til å delta, og det er alltid venteliste.

For enkelte av medlemmene har middag kombinert med overnatting vært en hyggelig kombinasjon. Hotellet har alltid hatt medlemsvennlige priser på overnatting for Torskeaftens deltakere. Selskapet har som regel startet med aperitiff kl 18:30, og så bordsetting kl 19. De som har ønsket det har fått to serveringer med fisk. Desserten har alltid vært eplekake.

I 2021 ønsket styret i Vestfold å opprettholde tradisjonen og gjennomføre Torskeaften allikevel, men denne gangen på en smittevennlig måte. Vi fikk hotellet med på å filme inne på kjøkkenet fremgangsmåten for å få en best mulig torskemiddag. I filmen vil du se hvordan de ulike bestanddeler forberedes.

Meny/innkjøpsliste:

I like cooking with wine, occasionally I also put it in the food.

  • Fisken er ikke torsk, men skrei i skiver
  • Gulrøtter
  • Poteter
  • Sandefjordsmør
  • Lever
  • Rogn
  • Eddik
  • Løk
  • Laurbærblad
  • Salt og pepper

Til dessert serveres det alltid eplekake. Oppskrift finner du her.

Til fisken anbefales (og som vi har fått servert i mange år) en Valpolicella Ripasso Superiore.

Kaffe avec

Vi ses til Torskeaften på Hotell Wassilioff i februar 2022!

Les også