Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Fotograf: Kristian Kapelrud/ Forsvaret

Politisk

​​Høringssvar om forslag til endringer i FOSA – gjennomføring av ASAP-forordningen​

Publisert: 12. feb. 2024

Teknas tillitsvalgte i norsk forsvarsindustri frykter at arbeidsplasser og verdiskaping kan bli flagget ut dersom ikke selskapene får investeringsstøtte til kapasitetsøkning for å møte etterspørselen etter forsvarsmateriell.

Last ned Teknas høringsinnspill her:

Høringsvar om forslag til endringer i FOSA – gjennomføring av ASAP-forordningen ( pdf)
Sendt til ​​Forsvarsdepartementet​

Les høringsinnspillet:

EU-programmet for utvidet produksjonskapasitet for ammunisjon og missiler (ASAP) kan være et viktig middel for å styrke norsk produksjon av ammunisjon og missiler. Tekna er derfor positive til norsk deltakelse i programmet. Tekna merker seg også at regjeringen sikrer nødvendig medfinansiering til prosjekter og kontingent.  

Tekna støtter de foreslåtte forskriftsendringene for å gjennomføre Europaparlaments- og rådsforordning (EU) 2023/1525 av 20. juli 2023 om støtte til ammunisjonsproduksjon (ASAP) og har ingen merknader til høringen. 

Les hele høringsinnspillet ved å laste det ned.

Relaterte bærekraftsmål

Les også