Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Illustrasjonsbilde av et ung par sittende på gulvet og drikker kaffe blant flytteesker

Råd og tips

Når du flytter for deg selv – ikke gå glipp av forsikringsrådene

Publisert: 10. mai 2021

Vi ønsker at du som er student og medlem i Tekna skal få en god start på studentlivet. Derfor vil vi gi deg noen enkle råd om hvilke forsikringer alle bør ha, uansett alder og livssituasjon. På den måten er du godt forberedt hvis det skjer uforutsette ting – enten du er hjemme i studentboligen din, på vei til campus eller på en lengre reise.

Det er tre forsikringer alle bør ha. 

1. Innboforsikring

Med innboforsikring kan du få økonomisk erstatning dersom tingene dine blir skadet eller stjålet ved en plutselig og uforutsett hendelse, eller dersom du personlig blir gjort økonomisk ansvarlig for en skade.

Innbo er tingene dine, altså de løse gjenstandene i boligen din som klær, møbler, pyntegjenstander, bøker osv. Populært sier vi at innbo er det som vil ramle ut dersom du snur leiligheten på hodet. Vegger, fast bad- og kjøkkeninnredning er for eksempel ikke innbo, og dekkes av en husforsikring.

Husk at alle i et kollektiv må ha hver sin innboforsikring. Dersom man er gift eller samboende, trenger man bare en felles innboforsikring.

Har du meldt flytting i Folkeregisteret, må du sørge for å ha din egen innboforsikring.

Har du meldt flytting i Folkeregisteret, må du sørge for å ha din egen innboforsikring. Da kan du enten velge å få Tekna Student Innboforsikring inkludert i medlemskapet, eller kjøpe Tekna Innbo, som er Gjensidiges beste innboforsikring med 30% rabatt hvis du er under 30 år.

Dersom du ikke har meldt adresseforandring i Folkeregisteret etter at du flyttet hjemmefra, er du sannsynligvis dekket av dine foreldres innboforsikring. Sjekk med dine foreldre, så du ikke kjøper dobbelt opp.

Forsikringen inkluderer:

  • erstatning på inntil 300 000 kroner
  • ID-tyverisikring
  • tyveri av sykkel med inntil 10 000 kroner

2. Reiseforsikring

Med en reiseforsikring er tingene dine dekket når du er på tur. Men viktigere er det at reiseforsikringen hjelper deg dersom du blir syk eller skadet i utlandet.

Som medlem er du heldig og kan kjøpe Gjensidiges beste reiseforsikring, Tekna Reise, til bare kr 83 per måned, hvis du er under 27.

Tekna Reise er en helårs reiseforsikring som gjelder fra du reiser hjemmefra, enten du skal på trening eller på sydenferie. Med denne forsikringen er du og det du har med deg dekket hver dag, hele året. Husk at du må kjøpe forsikringen før du drar hjemmefra for at den skal gjelde.

3. Uføreforsikring

Uføretrygden du kan få fra det offentlige som ung ufør, tar utgangspunkt i inntekten din. Under studiet og i starten av karrieren er inntekten gjerne lav, og uføretrygden vil derfor bli svært begrenset.

En uføreforsikring som kan gi en engangsutbetaling av et større beløp, vil derfor være et godt tilskudd til for eksempel egenkapital til egen bolig.

Som studentmedlem er du heldig og har Tekna Student Uførekapital inkludert i medlemskapet, så sant du var fullt studie-/arbeidsdyktig og medlem i folketrygden ved innmelding. Blir du arbeidsufør som følge av sykdom eller ulykke, kan forsikringen gi deg en engangsutbetaling på 5 G, som i 2023 tilsvarer 593 100 kr. 

Vil du være enda bedre forsikret, kan du kjøpe ekstradekninger i Tekna Uførekapital med forskudd. Prisen er svært lav: En dekning på 11 G (1 114 861 kroner) koster f.eks. bare 40 kroner i måneden hvis du er 25 år gammel.

Online psykolog for studenter er inkludert

Studentmedlemmer i Tekna har Online psykolog inkludert i uføreforsikringen. Du får inntil 5 videokonsultasjoner med psykolog for kun 100,– per time. Tjenesten leveres av Lifekeys, som er ledende i Norge med sine online psykologer.  

Online mental helsehjelp er inkludert

Lær deg å meste mentale utfordringer gjennom digitalt selvhjelpsprogram med støtte av psykolog på video underveis.

Få oversikt i Gjensidige-appen

I Gjensidige-appen ser du forsikringene dine og kan enkelt melde skade. Kjøper du Tekna Reise, blir den også synlig i appen, og du vil alltid ha med deg reiseforsikringskortet på mobilen.

Medlemsfordeler for studenter

To inkluderte forsikringer, sosiale arrangementer, hjelp med husleie- og jobbkontrakter og mange avtaler du kan spare mye penger på. 

Les også