Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold

Særskilt opptak

Oppdatert: 9. nov. 2023

Hvis du ikke kvalifiserer til medlemskap i Tekna på ordinært grunnlag, kan det likevel hende at du kan tas opp på særskilt grunnlag. Tekna har et Opptaksråd som behandler søknader om opptak på særskilt grunnlag.

For å kompensere for manglende masterutdanning innen tekniske- naturvitenskapelige fagområder, må du ha lang, relevant og utviklende arbeidserfaring på et nivå tilsvarende det Teknas øvrige medlemmer arbeider på.

I tillegg bør også ett av følgende kriterier være oppfylt:

  • Fullført minimum 3-årig lavere grads utdanning, bachelor eller tilsvarende, og hvor utdanningen inneholder minimum 120 studiepoeng / 40 vekttall innenfor teknisk-naturvitenskapelige fag.
  • Mastergrad innenfor andre fagområder enn det som normalt organiseres av Tekna.

Opptaksrådet vil vurdere hvorvidt din kompetanse kan sidestilles med kompetansen til andre medlemmer i Tekna. Summen av din utdanning, arbeidserfaring og annen kompetanse legges til grunn for vurderingen.

Opptaksrådets mandat og kriterier er gitt av Teknas Hovedstyre.

Opptaksrådet behandler alle søknader grundig og individuelt, basert på informasjonen som er oppgitt i søknaden, referanse uttalelser og eventuell tilleggsinformasjon som er tilgjengelig.

Opptaksrådet bruker referanse uttalelser fra personer du oppgir for å vurdere søknaden din. Referansene bør derfor ha kjennskap til ditt jobbinnhold og din kompetanse. Vi anbefaler at du bruker Tekna-medlemmer, og hvis hensiktsmessig, lokal Tekna-tillitsvalgt som referanse.

Referansene må ha sagt seg villig til å være referanse. Korrekt kontaktinformasjon til referansene må legges inn i søknaden.

Vi fraråder å føre opp nære venner eller familiemedlemmer som referanser.

Hvordan søke om særskilt opptak?

Fyll ut det digitale søknadsskjema som du finner her:

Søknadsskjema.

Du vil bli bedt om å laste opp dokumentasjon (Vitnemål, karakterutskrifter og CV) underveis. Du får bekreftelse på e-post når vi har mottatt søknaden din.

Søknadsfrister for særskilt opptak i 2024

Søknadsfrist: Torsdag 4. januar. Tilbakemelding gis i uke 9.
Søknadsfrist: Torsdag 14. mars. Tilbakemelding gis i uke 20.
Søknadsfrist: Torsdag 1. august. Tilbakemelding gis i uke 40.
Søknadsfrist: Torsdag 10. oktober. Tilbakemelding gis i uke 50.

Har du spørsmål om medlemskap eller utfylling av søknadsskjemaet, ta kontakt på [email protected] eller på telefon 22 94 75 00.