Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold

Særskilt opptak

Publisert: 2. mai 2022 Oppdatert: 24. okt. 2022

Hvis du ikke kvalifiserer til medlemskap i Tekna på ordinært grunnlag, kan det likevel hende at du kan tas opp på særskilt grunnlag. Tekna har et Opptaksråd som behandler søknader om opptak på særskilt grunnlag.

For å søke om opptak på særskilt grunnlag gjelder følgende:

  • Du MÅ ha fullført minimum 3-årig lavere grads utdanning, bachelor eller tilsvarende.
  • Du BØR ha noen års arbeidserfaring på et nivå tilsvarende det Teknas øvrige medlemmer arbeider på.
  • Utdanningen din BØR inneholde minimum 120 studiepoeng / 40 vekttall innenfor teknisk-naturvitenskapelige fag.

ELLER

  • Du BØR ha en mastergrad innenfor andre fagområder enn det som normalt organiseres av Tekna.

Opptaksrådet vil vurdere hvorvidt din kompetanse kan sidestilles med kompetansen til andre medlemmer i Tekna. Summen av din utdanning, arbeidserfaring og annen kompetanse legges til grunn for vurderingen.

Opptaksrådets mandat og kriterier gitt av Teknas Hovedstyre finner du her.

Opptaksrådet behandler alle søknader grundig og individuelt, basert på informasjonen som er oppgitt i søknaden og eventuell tilleggsinformasjon rådet har tilgjengelig.

Opptaksrådet bruker referanseuttalelser fra referansepersoner du oppgir for å vurdere søknaden din, og anbefaler at du oppgir andre Tekna-medlemmer som referanser. Der det er mulig bør du oppgi din lokale tillitsvalgt (fra Tekna) som referanse.

Referansene skal kunne si noe om din kompetanse, og vi fraråder å føre opp nære venner eller familiemedlemmer som referanser.

Hvordan søke om særskilt opptak?

Fyll ut det digitale søknadsskjema som du finner her:

Søknadsskjema.

Du vil bli bedt om å laste opp dokumentasjon (Vitnemål, karakterutskrifter og CV) underveis. Du får bekreftelse på e-post når vi har mottatt søknaden din.


Søknadsfrister for særskilt opptak i 2023:

  • 05. januar for vurdering i februar
  • 23. mars for vurdering i mai
  • 3. august for vurdering i september
  • 12. oktober for vurdering i november

Har du spørsmål om medlemskap eller utfylling av søknadsskjemaet, ta kontakt på medlem@tekna.no eller på telefon 22 94 75 00.