Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Hanna Solheim

LIKER KRÆSJ-KURS: Hanna har blitt spesielt glad i kræsj-kursene. Foto: Privat.

Vil bruke medlemskapet til CV-forbedring og bank-lån

Studentene har fått brukt medlemskapet i Tekna på mange forskjellige måter.

Hanna Solheim, som studerer Informatikk, matematikk og økonomi ved Universitetet i Bergen, ble i utgangspunktet medlem av Tekna for å få gode priser på innboforsikring og reiseforsikring. Men har likevel fått utnyttet seg av mye mer.

– Jeg har deltatt og arrangert flere kræsjkurs og sosiale arrangementer. Syntes spesielt at kræsjkursene er nyttige i eksamensperioden. Reker & vin/sushi & vin og turnkurs er også alltid en slager. Jeg har også fått bruk for juridisk hjelp, da jeg lurte på noe angående leiekontrakten. Som sagt så meldte jeg meg inn i Tekna for å få gode priser på forsikring, og det har jeg utnyttet meg av.

– Hva ser du for deg at du kommer til å bruke medlemskapet til i årene som kommer?

– I tillegg til det jeg allerede bruker medlemskapet til, ser jeg for meg at jeg kommer til å teste ut CV-byggeren mer og utnytte de gode tilbudene vi har i Danske Bank.

– Nye studenter burde bli medlem for å få svært gode priser på for eksempel innboforsikring. Det er heller aldri dumt å ha tilgang til gratis juridisk hjelp om man skulle trenge det. Man burde bli medlem for å kunne delta på de sosiale arrangementene vi arrangerer, og som sagt kommer kræsjkurs alltid godt med når man er litt stresset før en eksamen. I tillegg til det så dukker det alltid opp spennende foredrag, kurs og arrangementer i løpet av semesteret. 

HAR FORBEDRET CV-en: Ellen har brukt Tekna til å optimalisere CV-en. Foto: Privat.

Har forbedret CV-en

Ellen Yu, som studerer master i datateknologi, ble medlem av Tekna først og fremst fordi hun trengte forsikring etter at hun flyttet ut

– Jeg har foreløpig vært med på et par kurs, og har brukt CV-byggeren. Jeg ser for meg at jeg kommer til å få brukt CV og jobbsøkerportalen enda mer, og også juridisk hjelp til å se over jobbkontraktene mine.

Hun mener at studentene bør bli medlem først og fremst på grunn av forsikringstilbudet som Tekna har.

–  Mange flytter ut for første gang, og dermed blir det også veldig aktuelt å ha forsikring. Hvorfor ikke slå flere fluer i samme smekk ved å bli medlem i Tekna? Du får billig, bra forsikring og i tillegg mange andre goder. I tillegg blir man også tidlig orientert om fagforeninger og gunstigheten ved å være organisert til når man starter jobblivet.

- Drukket mange kaffekopper

Monica Breivik, som studerer Bygg- og miljøteknikk, og har valgt retningen konstruksjon, ble medlem av Tekna i løpet av hennes første høst på NTNU.

HAR DELTATT PÅ MANGE KURS: Monica har brukt kurs-tilbudet godt. Foto: Privat.

– Grunnen til at jeg meldte meg inn var utelukkende at jeg ønsket å delta på kræsjkurs i matte 1.

– Hva har du brukt medlemskapet til i ettertid?

– Jeg har deltatt på flere kurs i regi av Tekna. Blant annet en klimadebatt og et arrangement som omhandlet bærekraftig matproduksjon. Tekna har sett over arbeidskontrakten min når jeg har hatt sommerjobb og jeg har flere forsikringer gjennom Gjensidige. I tillegg har jeg drukket mange tekna-kopper med kaffe i løpet av mine fire år på NTNU.

Hun ser for seg å få hjelp med arbeidskontrakter og utveksling framover.

– I løpet av mine siste år av studiet håper jeg å få dratt på utveksling og vil da benytte dobbeltmedlemskapet i ANSA. Videre fremover kommer jeg til å sende inn arbeidskontrakter til juridisk avdeling, være med på kurs og arrangementer og være aktiv i de faglige nettverkene! 

–  Jeg synes alle kommende studenter bør vurdere et medlemskap i Tekna! Kursene og arrangementene alene er god nok grunn! Alle kan trenge en fagforening, også som student! Det kan være trøbbel med en leiekontrakt eller behov for en innboforsikring og som det var i mitt tilfelle, sier hun.

Medlemsfordeler for studenter

To inkluderte forsikringer, sosiale arrangementer, hjelp med husleie- og jobbkontrakter og mange avtaler du kan spare mye penger på.