Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Tom-André Sivertsens

GOD TIL Å GJENNOMFØRE: Ukas medlems beste egenskap er egenskapen til å gjennomføre. Foto: Privat.

Ukas Tekna-medlem: – I stummørke og lys fra mobiltelefonen måtte vi selv finne veien ut

Det er ikke alltid lett å jobbe overtid.

Hver uke stiller vi de samme 10 spørsmålene til ulike Tekna-medlem. Denne uka er det Tom-André Sivertsens (37) tur:

Yrke: Daglig leder i Tectal.

Utdanning: Master i romteknologi.

– Hva er morgenrutinen din?

– Dagen starter med å gjøre barna klar og levere dem i barnehagen, etterfulgt av en god kopp te på kontoret.

– Hvordan ser en vanlig arbeidsdag ut for deg?

– Som gründer er dagene alltid veldig varierte. Dagene går til produktutvikling, møter, dokumentasjon, testing og administrativt arbeid. Og som mange andre går deler av dagen med til å lese og skrive e-poster.

– Hva jobber du med akkurat nå?

– Jeg jobber med et innovasjonsprosjekt for telling av objekter innen samferdsel og smartby-konsepter. 

– Hva er din sterkeste egenskap i jobben?

Det må være egenskapen til å gjennomføre.  

– Hva er det morsomste/rareste du har opplevd i jobben?

Jeg og en kollega feilsøkte på et produkt som vi hadde installert i et pilotprosjekt. Vi hadde god dialog med kunden om hva vi holdt på med, men på minuttet arbeidsdagen var ferdig, var lokalet tomt og lyset ble slått av mens vi fremdeles holdt på å feilsøke. I stummørke og lys fra mobiltelefonen måtte vi selv finne veien ut.

– Hvorfor valgte du dette yrket?

– Som barn hadde jeg soverom med takvindu. Det å se på himmelen og lure på hva som skjer der ute skapte tidlig interesse for teknologi og fysikk. Etter hvert fikk jeg en ønske om innsikt og forståelse for hvordan ting fungerer.

– Hvorfor fagorganiserte du deg? 

– Da jeg studerte hadde Tekna mange gode arrangementer, et fantastisk studentkontakt-nettverk som føltes naturlig å bli en del av. Senere har det å ha en fagorganisasjon i ryggen som er med å sikre trygge arbeidsdager, like vilkår, gode arrangementer, rådgivning, inspirasjon og veiledning for neste generasjons teknologer, vært viktige verdier for meg. 

– Hvordan kan vi best rekruttere barn og unge til å velge realfag? 

– Barn og unge må få være akkurat det. Kreativitet stimuleres gjennom lek og aktiviteter hvor alle individer motiveres av forskjellige ting. Det å ha motiverte lærere som har budsjetter og muligheter til ekskursjoner og fysiske eksperimenter som visualiserer læring i trygge og morsomme rammer, er viktig.

– Hvordan har året med korona påvirket deg?

– En tar færre ting for gitt, og man setter enda større pris på de små detaljene i hverdagen. Kona mistet jobben i en nedbemanningsprosess.

– Hvordan tror du yrket ditt ser ut om 10 år?

– Jeg tror yrket kommer til å være relativt likt, men at teknologi i større grad kommer til å  handle om tjenester, optimalisering og verdiskaping.