Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Per Filip Tjeransens

JOBBER HJEMME: Ukas medlem jobber som mange i Norge hjemmefra for tiden. Foto: Privat.

Ukas Tekna-medlem: – Jeg tror det blir "eksplosjon" av løsninger

Per Filip tror det blir en stor mobilisering for å klare å nå bærekraftsmålene.

Hver uke stiller vi de samme 10 spørsmålene til ulike Tekna-medlem. Denne uka er det Per Filip Tjeransens (37) tur:

Yrke: Ledende ingeniør ved FMC Kongsberg Subsea AS Avd Kongsberg.

Utdanning: Master i ingeniørdesign ved høgskolen i Narvik.

– Hva er morgenrutinen din?

– Stå opp, skifte på/kle yngstemann som straks er to. Så er det frokost, før jeg går inn på hjemmekontor mens kona kjører til skole og barnehage. 

– Hvordan ser en vanlig arbeidsdag ut for deg?

–  Det går i Teams-møter, og besvare/sende epost. Dette for å lede jobben som skal gjøres innen min arbeidspakke på prosjektet.

– Hva jobber du med akkurat nå?

– Connections Utstyr på prosjektet ENI Cassiopea en Subsea-utbygging utenfor Sicilia.

– Hva er din sterkeste egenskap i jobben?

– Å være en løsningsorientert lagspiller som får frem gode løsninger.

– Hva er det morsomste/rareste du har opplevd i jobben?

– Det morsomste er når gode kollegaer med humor greier å få frem litt latter i en ellers stressende arbeidsdag. 

– Hvorfor valgte du dette yrket?

Jeg gikk på Ingeniørdesign i Narvik og kom i kontakt med FMC Technologies, (nå TechnipFMC) på Næringslivsdagen der og ble innkalt på intervju mens jeg var på juleferie. Jeg fikk tilbud og signerte et halvt år før jeg var ferdig. 

– Hvorfor fagorganiserte du deg? 

– Jeg ble lokket inn til å bli Studentkontakt for Tekna. Og har lært og utviklet meg ekstremt mye gjennom alle de forskjellige vervene jeg har hatt siden da. Og fått nyte godt av gode kurs og foredrag.

– Hvordan kan vi best rekruttere barn og unge til å velge realfag? 

– Det er mange gode tiltak Tekna engasjerer seg i som FIRST Lego League, Matteryggsekker til skoler for å hjelpe til å vise hvilke praktiske ting man kan regne på. Men det er gode lærere, som har engasjementet og gløden for faget sitt, som greier å se barna der de er og gir dem mestringsfølelse og inspirasjon til å ville lære mer. Jeg er veldig takknemlig for mine lærere. 

– Hvordan har året med korona påvirket deg?

Jeg var hjemme i starten og så fra juni til jul på jobb med alle Covid-tiltak. Nå etter jul har jeg vært på hjemmekontor. Det har gått greit.Med kollegaer i andre deler av verden hr jeg måttet vært på teams med uansett, så forskjellen er ikke ekstrem. Men det er et savn for den litt uformelle praten og muligheten til å plukke opp informasjon som man gjør på kontoret.

– Hvordan tror du yrket ditt ser ut om 10 år?

– Mye likt, men jeg tror det blir "eksplosjon" av løsninger på tiltak for å svare på bærekraftsmålene. Og som et Tekna-medlem, så håper jeg at jeg kan være med og bidra til å skape fremtiden.