Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Mann og kvinne i verneutstyr på en oljerigg

Ifølge SSB lå langtidsutdannede i olje- og gassnæringen fortsatt på lønnstoppen sammenlignet med andre Tekna-yrker.

Oljenæringen gjenerobret lønnstoppen

Olje- og gassnæringen hadde fjorårets høyeste lønninger for ansatte med master- og forskerutdanning, viser tall fra SSB. IT-næringen har stor kompetansemangel, men havnet på 22. plass på nivå med metallvareindustri og maskinindustri.

En lønnsmottaker med master- eller forskerutdanning i olje- og gassnæringen tjente gjennomsnittlig 97 080 kroner i måneden i fjor, slik det framgår av tabellen nederst i denne artikkelen. Olje- og gassnæringen hadde nær 13 000 jobber med lang høyere utdanning i fjor. Shipping fulgte på andreplass ned fra en førsteplass året før.

Til sammenligning hadde de langtidsutdannede i IT-næringen en gjennomsnittlig månedslønn på 72 590 kroner. Det gir 34 prosent høyere lønn for langtidsutdannende i olje- og gassnæringen enn i IT-næringen.

Utenom olje- og gassnæringen var det industrien som hadde de høyeste lønningene for langtidsutdannede innenfor de typiske Tekna-næringene. De langtidsutdannede i industrien utgjør imidlertid relativt få jobber.

Les også Oljeledere på bonustoppen blant Tekna-yrker

Langtidsutdannede i bygg, anlegg og tekniske konsulenter er tre grupper med mange jobber. De langtidsutdannede i byggebransjen (oppføring av bygninger) hadde klart høyere lønninger enn samme gruppe i anleggsvirksomhet. Langtidsutdannede i anleggsvirksomhet hadde imidlertid høyere lønninger enn arkitekter og tekniske konsulenter.