Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Illustrasjonsbilde av en kvinne som står og snatter til to unge menn som sitter ved datamaskiner

Sivilingeniører innen telekommunikasjon hadde høyest lønnsvekst blant Tekna-yrkene i fjor, men det er oljeledere som hadde høyest bonusandel.

Oljeledere på bonustoppen i Tekna-yrker

Ifølge SSB-tall hadde oljeledere høyest bonusandel av samlet lønn blant Tekna-yrkene i fjor. Handels- og skipsmeglere toppet bonusandelen for samtlige yrker med 42 prosent. Sivilingeniører innen telekommunikasjon hadde høyest lønnsvekst blant Tekna-yrkene i fjor.

Det er kun for de færreste yrker at bonus utgjør en større andel av samlet lønn. Et uvektet gjennomsnitt av Tekna-yrkene i privat sektor viser en bonusandel på 3,1 prosent i fjor, sammenlignet med 2,1 prosent for alle yrker. Bonusandelen har i hovedsak vært stabil de siste årene.

oljeledere-p-tekna-toppe

Olje- og gassvirksomheten er tungt representert på bonustoppen i Tekna-yrkene gjennom ledere av olje- og gassutvinning, geologer og geofysikere, kjemikere og sivilingeniører innen petroleumsteknologi. I tillegg til oljelederne er også IKT-ledere, industriledere, forskningsledere og oppdrettsledere representert på ti på topp i bonusandeler.

Det er kun oljelederne fra Tekna-yrkene som får plass på ti på topp i bonusandel for alle yrker. Der havner blant andre meglere, selgere og ledere på topp. Idrettsutøvere hadde tredje høyest bonusandel blant alle yrker i 2020.

skipsmeglere-fr-hyest-bo

Sivilingeniører innen telekommunikasjon fikk høyest lønnsvekst blant Tekna-yrkene i fjor. Lønnsveksten for alle Tekna-yrkene fremgår av tabellen nederst i artikkelen. Månedslønn er den faste lønnen med tillegg for uregelmessige tillegg og bonuser.  Syv av de åtte øverste plassene for lønnsvekst har en tilknytning til IKT-sektoren.

Lurer du på hvordan lønnsutviklingen blir videre? Les om at IKT har høyest lønnsvekst i neste kvartal.

Les også: Oljenæringen gjenerobret lønnstoppen