Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold

KLAR FOR JOBB: Christoffer Røneid er ny studentleder i Tekna. Foto: Mikkel Moe,

Den nye studentlederen har fire mål for året

– Bak avgjørelsen min om å stille som leder for studentene, ligger det mange runder med drøfting med meg selv.

Christoffer Røneid er valgt som Teknas studentleder det neste året, og skal kjempe for at studentene får det best mulig faglig og sosialt.

– To andre saker som vi kommer til å ha et søkelys på er bærekraft og arbeidslivsrelevans.

Det er en sterk følelse av spenning som preger tiden rett etter valget. Dette er verv som kommer med mye ansvar, og ikke minst muligheter for å lære. Bak avgjørelsen min om å stille som leder for studentene, ligger det mange runder med drøfting med meg selv.

Siden dette vervet er såpass stort, ville jeg være helt sikker på at jeg hadde mulighet til å gi det den innsatsen og tiden det fortjener, sier han.

Les også: Ny leder for 15 000 studenter

NY OG GAMMEL: Forrige årets leder, sammen med med den nye. – Nå som jeg er blitt den nye Studentlederen, er det ikke helt enda gått opp for meg at er nettopp jeg som er blitt den nye lederen. Sakte, men sikkert går det mer opp for meg som dagene går, og i tråd med øker også sulten min på alt det jeg skal få bryne meg på i denne perioden. Jeg gleder meg masse! Foto: Mikkel Moe.

Christoffer går sivilingeniør i fysikk og matematikk, fysmat, ved NTNU i Trondheim. Der har han valgt retningen Biofysikk og medisinsk teknologi.

Hva er drømmejobben etter utdanningen? Det finner du ved å trykke på feltet under:

Drømmejobben:

– Jeg ønsker som enhver å ha en meningsfull jobb, så tiden vil vise hva jeg til slutt ender opp som. Når det er sagt, er det noen hovedpunkter jeg hvert fall ønsker at denne «drømmejobben» vil oppfylle:

– Det første er at det er en jobb som i hvert fall er til dels praktisk. Jeg er ikke den største fanen av å sitte stille hele dagen, så en jobb som kunne inneholdt lab, ekskursjon, feltarbeid eller hva det måtte være for å komme seg ut, er noe jeg kunne sett for meg.

– Jeg valgte også retningen biofysikk og medisinsk teknologi fordi jeg finner hjernen skikkelig innbydende og spennende. Jeg digger å lese eller høre på podcaster som tar for seg hvordan hjernen og kroppen jobber, gjerne da i forbindelse med trening, søvn og hukommelse. Så jeg kunne gjerne endt opp i et felt med forskning på hjernen.

– Det andre er at jeg vil ha en jobb som legger til rette for en sunn og innholdsrik livsstil. For min del, så er det viktig at jobben ikke er noe som skal ta overhånd over hele livet. Jeg ønsker meg selvfølgelig en jobb som utfordrer meg mentalt, som er spennende og som godt kan være intens, men jeg ønsker ikke at det er det eneste som skal ta opp min tid. Jeg ønsker å ha tid til å kunne investere i å være i naturen, drive med aktivitet, få nok søvn, være med venner og familie, dyrke mine hobbyer og ikke minst lage en god middag uten stress i ny og ne. En jobb som kan passe i den balansen hadde vært gull.

– Det siste punktet jeg vil nevne her, er arbeidsmiljøet. Et mangfoldig arbeidsmiljø hvor det å hjelpe hverandre og imøtekommenhet står sterkt, det er et arbeidsmiljø jeg vil trives i. Et arbeidsmiljø hvor man ser hverandre. Det hadde også vært en bonus om det var et solid tilbud av sosiale aktiviteter, gjerne av typen fysiske, som man kunne deltatt på for å styrke samholdet på arbeidsplassen. Det er jo en gjeng man mest sannsynlig kommer til å tilbringe mye tid sammen med, så viktig med et godt samhold.

– Har 4 mål for året

Først og fremst så er målet hans som studentleder å lære. Men han vet også hva studentene trenger i 2023, og det skal han kjempe for.

– Dette er en ufattelig kul mulighet til å kunne utfordre meg selv, og ta til meg mange nye perspektiver om hva som foregår i «voksenlivet». Når det er sagt, så vil jeg først prøve å legge, så godt jeg makter, til rette for et trygt og motivert SU. Studentutvalget som ble valgt nå under årsmøtet 2023 er jeg veldig imponert over. Dette virker veldig lovende, og jeg ser veldig fram til å samarbeide med hver og en av dem.

– Ellers blir jo R-møtet, Erfaringsutvekslingen og Arendalsuka noen høydepunkter som jeg ser fram til hvert fall! Hadde jo vært spennende å være med på et innslag under Arendalsuka, og ordentlig pushe seg selv.

Les også: 4 av 10 studenter har få eller ingen studie-venner: – Det er kjempetrist

De siste studentlederne har hatt mye fokus på studentenes psykiske helse og at studiestøtten er for lav. Dette ønsker Christoffer å følge opp.

– De forrige lederne har vært flinke i medieuttalelser, og virkelig vært når det kommer til å snakke for studentene angående psykisk helse og for lav studiestøtte. Dette er absolutt noe som kommer til å bli fulgt opp, og som vi kommer til å jobbe systematisk med i Studentutvalget.

– En stol ved en paneldebatt under Arendalsuka om ett, eller forhåpentligvis begge av disse temaene, er noe som hadde vært skikkelig spennende. Det var jeg vitne til i fjor, da Marcus deltok under Arendalsuka 2022, og det er noe jeg har som mål å få til i år også. Ellers hadde det vært stilig om vi i SU hadde fått frem et par kronikker i media, og eventuelt lagd noe kronikk-svar til eventuelle saker som måtte dukke opp angående disse temaene.

FOKUS PÅ DET GRØNNE SKIFTET: Den nye studentlederen vil at Teknas studenter skal være forbilder for andre studenter i det grønne skiftet. Foto: Privat.

– Er det andre saker du ønsker å jobbe for? Hva er det studenter bryr seg om i 2023?

– Vi kommer til å ha et søkelys på arbeidslivrelevans. Dette, sammen med psykisk helse og studentøkonomi, er noe som studentene bryr seg mye om. Og det er viktige temaer.

Det er altså økonomi, psykisk helse og arbeidslivsrelevans som er prioritert. Men i tillegg skal bærekraft skinne gjennom alt Studentutvalget gjør.

– Når det kommer til det grønne skiftet, så handler det mye om holdningsendringer. Der ønsker jeg at vi i Tekna Student skal gå fram som gode forbilder, og være bevisste i de valgene vi gjør som studentkontakter. Det kan være alt fra hva vi bestiller av møtemat, transportmetoder, hvilke arrangementer vi holder og til hva vi deler ut på stand.

– Kunne man ha gjort en deal med en lokal matleverandør som bruker lokalproduserte råvarer, og som da lager mat som er like bra for kroppen som det er for samfunnet? Videre er jeg også veldig nysgjerrig på hva de andre i studentutvalget er opptatte av, og er sikker på at de har mange gode innspill til hvordan vi best kan bruke denne perioden til å oppnå det vi ønsker, sier han.

– Vi har aldri hatt flere studenter (15 000). Har det noe å si for slagkraften til å få gjennom saker?

– Det var fryktelig rått at vi bikket 15 000 studentmedlemmer rett før jeg ble valgt inn som studentleder, til samme tid som milepælen med 100 000 medlemmer for hele Tekna. Det ligger en stor tyngde i det at når vi i det nåværende studentutvalget skal uttale oss i media, så vil vi ha alle de 15 000 studentmedlemmene i ryggen som vi snakker for. Det skaper en tyngde som gjør at det vi uttaler oss om forhåpentligvis får den gjennomslagskraften den trenger for å nå ut. Jeg gleder meg hvert fall masse til å se hva vi får til, sier han.

Teknas generalsekretær Line Henriette Holten, mener studentlederne har vært viktig for å holde Tekna relevante hos studenter de siste årene.

– Studentlederne og Studentutvalget har vært utrolig verdifult for å gjøre Tekna relevant overfor studentene som fag- og faglig forening.

– Uten studentenes utålmodighet for bedre studiefinansiering, bedre undervisning og eksamensordninger og deres store innsatts for bedre psykisk helse, hadde heller ikke Tekna levert, og vært relevante, sier hun.