Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Regnskog fra fugleperspektiv
BÆREKRAFT: Mer enn bare et trendord? Sjekk hva du kan!

Kursinnsikt

Ta quizen: Hvor mye kan du egentlig om begrepet bærekraft?

«Alle» snakker om bærekraft, men hvor mye vet du egentlig om hva det betyr? Sjekk kunnskapene dine med denne quizen.

Vi skal utrydde fattigdom, bekjempe ulikhet og stoppe klimaendringene. Og alt skal skje innen 2030, ifølge FNs bærekraftsmål.

Men hva skal til for å komme dit? Og hva kan du gjøre på din arbeidsplass for å bidra til en grønnere og mer lønnsom fremtid? Først og fremst er det viktig å forstå selve begrepet.

– Jeg skjønner at «bærekraft» er et misforstått begrep. På en måte er det mer forståelig på engelsk – «sustainability» – som betyr å bevare eller opprettholde. Altså at vi skal jobbe for å bevare og opprettholde dagens levestandard og økosystem, forteller Hege Sletnes, daglig leder og gründer av Leanspire.

Til daglig hjelper hun bedrifter å oppnå gode mål og prosesser innenfor bærekraft gjennom verktøyet Lean – et tankesett og en metode for å forbedre kvalitet og resultater.

Hun leder også flere av Teknas kurs innen bærekraft, hvor hun hjelper deltagerne med å sette ting i perspektiv og finne ut hva de egentlig ønsker å få ut av å jobbe med bærekraft.

– I bunn og grunn handler bærekraft om at vi ikke skal stjele fra kommende generasjoner. Jorden kan ses på som en slags fysisk bank, hvor vi er langt over kredittgrensen, forteller Sletnes.

Sammen med Sletnes har vi laget en quiz om bærekraft. Hvor mye vet du egentlig om det, og hvor god er du på FNs bærekraftsmål?

Få opptil 30 % sommerrabatt* på premium kurs og konferanser

I samarbeid med ledende fageksperter utvikler vi høyaktuelle, faglige møteplasser for å sikre at du til enhver tid innehar oppdatert kompetanse og et verdifullt nettverk

Les også