Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Illustrasjonsbilde av en mann som gjør grimaser foran et Excel-ark
OVERRASKELSER: Excel kan mye mer enn du tror.

Kursinnsikt

Slik blir du kontorets Excel-konge

Selv de mest erfarne brukerne får aha-opplevelser av disse triksene.

Excel er for mange et av de mest nyttige arbeidsverktøyene vi har både på jobb og på privaten. Enten du bruker det til enkle lister eller for mer avanserte analyser og rapporter, finnes det et hav av muligheter for hvordan du kan utnytte programmet best mulig.

– Når jeg holder kurs for viderekomne i Excel er av det mange av de mest erfarne brukerne som får seg en aha-opplevelse, forteller Excel-ekspert Stein Milward.

Fordelen ved å være viderekommen

Milward forteller at felles for mange av deltakerne på de mer viderekomne Excel-kursene han holder, er at de er selvlærte, og flere av dem er på et relativt høyt nivå. Likevel har mange av dem et stort behov for ny kunnskap.

Under kurset lærer de mye analyse, enten det er snakk om hvordan holde oversikt over timer på prosjekter, salg av varer eller innkjøp.

– De føler de får kontroll og mestring på høyt nivå. Sist jeg kjørte kurset «Jobb smartere i Excel», var det deltageren på det høyeste nivået som fikk mest ut av kurset. Han kunne rundt 60 prosent, og så fikk han de siste 40 prosentene på kurset.

Milward mener det er mange arbeidstagere, på tvers av bransjer og i ulike stillinger, som har behov for gode Excel-kunnskaper for en effektiv og sømløs arbeidshverdag.

– For eksempel vil en ingeniør ha stort behov for kontroll på et prosjekt, hvor det ofte er mye usikkerhet og uforutsette hendelser, sier han.

– Si du jobber med geodata og finner ut at det du trodde var fjell er leire. Da må du klare å se «hvor er jeg» og «hvor skulle jeg vært». Da er Excel i kombinasjon med MS Project et perfekt verktøy å bruke.

Bli enda bedre i Excel! Her er en oversikt over alle kursene Tekna tilbyr.

Lær deg å jobbe smartere i Excel

Milward tror Excel har et stort potensial som er ukjent for mange. Kanskje er du en av som har brukt programmet en del i noen år allerede, men føler at du trenger å lære det siste nye, og har et ønske om å utnytte Excel enda bedre?

I kurset «Jobb smartere i Excel» får du en intensiv og nyttig opplæring i hvordan du kan spare tid og jobbe mer effektivt i Excel.

– På kurset lærer jeg deg viktige hurtigtaster som forenkler arbeidet ditt, og jeg gir deg de beste tipsene for hvordan du integrerer de ulike programmene. Du vil lære hvordan du kobler sammen tabeller, ark og filer med hverandre samt Power Pivot.

Power Pivot er en datamodelleringsteknologi som lar deg opprette datamodeller, etablere relasjoner og lage beregninger. Teknologien lar deg arbeide med store datasett, bygge omfattende relasjoner og lage både komplekse og enkle beregninger.

– Kurset passer perfekt for deg som kan det grunnleggende, men som mangler det lille ekstra som Excel kan tilby, sier Milward.

Ønsker du å bli mer effektiv i Excel? Her er en oversikt over alle Teknas etterspurte Excel-kurs!

Les også