Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Utsikt over Trondheim med Nidarosdomen

Aktuelt

Denne studentgjenforeningen har vart i over 60 år

Publisert: 6. des. 2018

I over 60 år har Kursdagene vært den kanskje viktigste arenaen for faglig påfyll og nettverksbygging innenfor blant annet bygg, anlegg og eiendom. Ikke verst, ettersom det startet som en gjenforening for studiekamerater.

– Nå er Kursdagene blitt mer kompakt, ettersom vi legger det over tre dager. Likevel fortsetter det i samme tråd, forteller Tor Børre Mosland, fagsjef i Tekna Bygg og anlegg.

Det er ikke rent lite de klarer å presse inn over tre dager i starten av januar. Intet mindre enn 22 kurs og arrangementer myntet på bygg-, anlegg- og eiendomsbransjen finner sted i Trondheim – der det hele startet for over 60 år siden.

Den gang var det et initiativ i samarbeid mellom NTNU og Tekna – eller rettere sagt NTH og NIF, som det het den gangen. I utgangspunktet var det en samling for tidligere studenter der de kunne utveksle erfaringer og, ikke minst, mimre om studenttilværelsen.

– Det var først og fremst for utstuderte fra Gløshaugen – en god blanding mellom faglig og sosialt utbytte. Da var det en slags forlengelse av studenttilværelsen, men nå har sannsynligvis flere deltakere bakgrunn fra andre skoler og universiteter, sier Mosland, og legger til:

– Kursdagene slik vi kjenner dem i dag har vokst organisk ut i fra denne spiren til å bli enda mer inkluderende.

Les mer om Kursdagene og meld deg på 26 kurs og arrangementer, spesielt for bygg, anlegg og eiendom!

Kursholdere med blikket mot fremtiden

Det er altså en stund siden Kursdagene var forbeholdt tidligere NTNU-studenter. Arrangørene er opptatte av at det skal være plass for alle, uansett bakgrunn. Og kanskje enda viktigere er det å videreføre den tradisjonsrike og noe «løsslupne» arven.

– I forbindelse med 50-årsfeiringen underholdt Postgirobygget på Samfundet. Det ble en magisk kveld med kjempegod stemning, og mange av de gamle traverne sa at dette var tidenes aften, husker prosjektleder Irene Haugli i Tekna Fag.

Haugli har vært med å arrangere Kursdagene i en årrekke, og har opplevd mye fest og moro. Sentralt for Kursdagene er nemlig at deltakerne skal kunne plukke opp tråden med gamle kjente, samtidig som de knytter nye kontakter på tvers av fagmiljøer.

I bunn ligger et solid faglig tilbud. Kursdagene har hatt mange kjente og viktige foredragsholdere opp gjennom årene. Alt fra statsråder, statssekretærer, næringslivstopper og miljøforkjempere som for eksempel Kurt Oddekalv har foredratt under arrangementet. Haugli trekker spesielt frem en foredragsholder som bidro til at bransjen fulgte med i tiden:

– I flere år hadde vi Berit Svendsen både som foredragsholder og deltaker på Digitale Telenett, som var en av Kursdagenes største konferanser på 80-90-tallet, sier hun.

For noen år side ble Kursdagene flyttet vekk fra de ærverdige universitetslokalene.

– Det krasjet litt med forelesningene til studentene, og kantinepersonalet på Gløshaugen var til tider litt stresset da det dukket opp så mange kursdeltakere. Men de tok det med et smil, forteller Tor Børre Mosland i Tekna Bygg og anlegg.

– Uhøytidelig og moro

I 2019 avholdes Kursdagene igjen ved Hotel Clarion Hotel & Congress i Trondheim sentrum. Veldig mange av Teknas 13 byggfaglige miljøer involveres i Kursdagene, og ifølge Mosland gjør dette at arrangementet er svært viktig for foreningen. Etter 60 år lever samarbeidet med NTNU videre, og Kursdagene er fortsatt med på å sette tonen innenfor bygg, anlegg og eiendom.

I år kan de skilte med innholdsrike opplegg om blant annet fremtidens bygg i nullutslippsnabolag, anlegg og digitalisering i tunnelbransjen, samt moderne trekonstruksjoner – et stadig mer populært alternativ i store byggeprosjekter.

Samfundet i Trondheim

Tradisjonen tro blir det også faglig festaften på tirsdagskvelden, og i år må fem dyktige fagfolk bryne seg på problemstillingen «Hvordan kan tettsteder tilpasses et tøffere klima med mer regn og naturkatastrofer?». På onsdag åpner Samfundet dørene og byr på god mat, drikke og underholdning.

Les mer om Kursdagene og meld deg på 26 kurs og arrangementer innenfor bygg, anlegg og eiendom!

Les også