Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Gamle fargerike hus langs kaia og havet i Trondheim

Kursinnsikt

4 grunner til at du IKKE bør delta på Kursdagene

Publisert: 20. sep. 2019

På Kursdagene får du faglig påfyll, mulighet til å knytte nye kontakter og en god sosial start på året. Men det er ikke dét denne saken handler om.

Det finnes sikkert mange gode grunner til å delta på de tradisjonsrike Kursdagene i Trondheim i januar. Vi har derimot samlet de beste grunnene til at du bør la være.

1) For mye ny kunnskap å velge mellom!

Er du også en av dem som ikke ønsker å vasse i valgmuligheter, er nok Kursdagene neppe noe for deg

Kursdagene er en samling arrangementer myntet på bygg-, anlegg- og eiendomsbransjen. Dagene inneholder alt fra store faglige konferanser, til mindre, praktiske kurs om excel og prosjektledelse.

I konferansene blir det presentert ny innsikt, oppdatert informasjon og flere spennende caser.

På Kursdagene kan du blant annet delta på arrangementene:

Bare sjekk ut hele programmet her!

I konferansene blir det presentert ny innsikt, oppdatert informasjon og flere spennende caser.

Er du også en av dem som ikke ønsker å vasse i valgmuligheter, er nok Kursdagene neppe noe for deg.

2) For mye nettverksbygging!

De siste fem årene har Kursdagene totalt hatt over 6000 deltagere. De faglige arrangementer står i sentrum av Kursdagene, men Kursdagene som møteplass er også viktig.

I det felles mingleområdet for alle arrangementene presenterer et knippe utstillere siste nytt fra sine fagområder. Her er det mulig å møte nye samarbeidspartnere og leverandører.

Arrangementet er med andre ord en ypperlig anledning til å knytte kontakter og bli kjent på tvers av bedrifter og fagfelt. Det vil si: Anledningen er ypperlig for de som faktisk mener faglige nettverk har noe for seg.

Hvis du derimot synes det er slitsomt å utvide nettverket ditt og bli kjent med hundrevis av spesialister som brenner for faget sitt, er det smartest å bli værende hjemme.

3) For mye bærekraft i monitor!

Alt skal være bærekraftig om dagen. Konkurransen er knallhard blant bedrifter om å være «grønnest», og med dagens forskrifter stiller man sterkere i anskaffelser om man driver bærekraftig.

Det er bare å se til de tekniske kravene til bygg som blir stadig mer rettet mot miljøvennlige materialer, slik som tre og nye betongkonstruksjoner.

Det er egentlig et enkelt regnestykke. Bygg står for 40 prosent av energiforbruket i Norge, samtidig som Norge har som mål å redusere utslippet av klimagasser med minst 40 prosent innen 2030. Skal samfunnet nå dette målet, står byggebransjen overfor store omveltninger på kort tid.

Eller som konsernsjef Anders Danielsen i bygg- og anleggkonsernet Skanska AB slår fast:

— De selskapene som ikke klarer å levere bærekraftige løsninger kommer ikke til å overleve. Bærekraft og konkurransekraft går hånd i hånd.

Er du mektig lei av alt dette fokuset på bærekraft?

Da hjelper det kanskje ikke at temaet for Kursdagene er bærekraft, digitalisering og miljø.

4) For sosial start på året!

Sist, men ikke minst, er Kursdagene ment å være en sosial start på året der du får møte kolleger på og rundt de faglige arrangementene.

De første to ukene etter nyttår kan vi føle på en sterk trang til å barrikadere oss på sofaen med rester fra julematen og sitte klistret til en skjerm som viser Tre nøtter til Askepott.

Da kan det være greit å glemme Kursdagene. Her serveres det en tre-retters middag og mye god underholdning.

Ikke overbevist? Da er det like greit bare å melde seg på Teknas største og viktigste møteplass for deg som arbeider innen bygg, anlegg og eiendom.

Kursdagene holdes 8. og 9. januar på Clarion Hotel & Congress i Trondheim.

Sjekk ut programmet her!

Les også