Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Hege Brekke
GODT TIPS: Ifølge kursholder Hege Brekke viser forskning at gruppestørrelse påvirker teamet. Den ideelle størrelsen er syv-åtte personer. Jo større teamet blir, jo vanskeligere er det å koordinere hvert enkelt bidrag.

Kursinnsikt

Bygg et team som virkelig presterer når det gjelder

Publisert: 23. des. 2023

Trenger du å løse en spesifikk oppgave? Slik skaper du velfungerende team.

– Et godt prestasjonsteam får alle noe ut av. Der har man ofte stort fokus på læring og utvikling, sier ledelsesekspert og mental trener Hege Brekke.

Hun er daglig leder i Prosessio, og har lang erfaring med å utvikle team innen næringsliv, idrett og frivillige organisasjoner.

Alle grupper forsøker å være effektive og gode, men hva som er effektivt er avhengig av hva gruppen forsøker å oppnå sammen. Et prestasjonsteam er en gruppe som presterer godt sammen, også når det virkelig blir press.

Nøkkelen er at alle jobber sammen, og at hver enkelt får noe ut av samarbeidet.

Det kan høres enkelt ut, men å få til et velfungerende team skjer ikke automatisk. Ifølge Brekke er det lett å bli for oppgavefokusert, og undervurdere samarbeidsformen.

– En feil vi ofte gjør, er at vi går rett på oppgaven.

Vil du lære mer om hvordan du skaper velfungerende team? Bli med på kurs! Les mer og meld deg på her!

Ikke hva, men hvordan

I stedet bør teamet starte med å fokusere på hvordan samarbeidet skal fungere. Hva er ambisjonen, og hvordan skal vi jobbe sammen for å fungere som et velfungerende team?

Det er viktig å sørge for at alle har lik oppfatning, og at det er etablert en felles «team mental model».

– Bruk tid på å forstå både de oppgavebaserte og relasjonsbaserte målene. Alle bør ha en felles oppfatning av det, sier Brekke.

– Vi har en tendens til å romantisere og tro at to pluss to blir fem, og at våre styrker automatisk blir brukt. Men ofte kan to pluss to bli tre. Vi opplever ting forskjellig. Jo flere kokker, dess mer søl.

Ikke hvis, men når

På kurset «Slik skaper du velfungerende team» deler hun raust av sin kunnskap. Kurset består av både teori og praktisk trening, og kanskje det viktigste av alt: tid til selvrefleksjon.

– De som har god selvinnsikt, utvikler lettere robuste relasjoner. Selvinnsikten påvirker også din sosiale bevissthet, da har du mulighet til å regulere følelser og samspill med andre. På kurset får du tilgang til konkrete verktøy, som du også får trent på.

Prestasjonscoachen er nemlig helt sikker på én ting; å jobbe tett i en gruppe vil by på utfordringer. Det er ikke et spørsmål om hvis, men når det blir uenigheter. Jo mer dere har reflektert og avtalt på forhånd, dess enklere er det å håndtere ulike situasjoner knyttet til samspillutfordringer i teamet.

– Samarbeid krever noe av oss, noe vi kanskje ikke er villige til å gi. Du er avhengig av andre for å gjøre jobben din. Å ikke alltid få viljen sin er ikke like lett for alle.

Nysgjerrig på mer? Bli med på kurs! Les mer og meld deg på her!

Les også