Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Illustrasjonsbilde av en kaffekop og en laptop med videokonferanse
NY VANE: Det skal ikke så mye til for å piffe opp de digitale konferansene.

Kursinnsikt

6 tips til hvordan du kan gjøre digitale kurs og konferanser mer sosiale

Publisert: 4. des. 2020

Få mer enn bare faglig påfyll over skjermen.

De fleste av oss har for lengst blitt vant med hjemmekontor og en digital arbeidsdag, noe som har bydd på både store og små utfordringer. Blant annet må konferanser, seminarer og andre faglige treff gjøres over skjermen, og da er det fort gjort at den sosiale biten faller litt ut – som er en viktig del for mange.

For det å dra på kurs eller konferanse innebærer gjerne både faglig påfyll og å treffe kolleger i samme bransje eller knytte nye bekjentskaper. Man oppdaterer hverandre på stort og smått, har gode diskusjoner, tar en kaffekopp sammen i pausene og spiser lunsj i godt lag.

Det er kjedelig å ikke kunne møtes fysisk, og det er noe mange savner. Likevel har det aldri vært enklere å få påfyll av kompetanse, og det er likevel fullt mulig å få sosialt påfyll i tillegg til det faglige – selv om det må skje digitalt.

Så lukk opp PC-en, fyll opp kompetansebanken og snik inn den sosiale biten selv! Vi har samlet noen av de beste tipsene til hvordan.

1) Spis en god frokost sammen

Deltar du på digitale konferanser i regi av Tekna, og bor der Morgenlevering leverer, så spanderer vi mat til deg som kursdeltager. Hvorfor ikke nyte frokosten i fellesskap over skjermen med andre kolleger som deltar på konferansen? Avtal et klokkeslett før konferansen starter, spis sammen digitalt og få en god start på dagen. Når det nærmer seg lunsjtider, kan dere også gjerne «møtes» – det blir nok av lunsjer alene på hjemmekontoret.

Tips! Melder du deg på vårens kurs eller konferanser før 31. desember spanderer vi frokost fra Morgenlevering. Les mer her!

2) Oppsummer dagen i en quiz

Både for det faglige og sosiale, kan du og kollegene dine i løpet av dagen noterer dere noen spørsmål. På slutten av dagen samler du sammen alle spørsmålene i en Kahoot. Når arrangementet er over, kan dere møtes digitalt og ta quizen i fellesskap. Da får dere både oppsummert ny kunnskap og avsluttet konferansen på en hyggelig og sosial måte.

3) Prat sammen gjennom dagen

På vanlige kurs og konferanser blir det gjerne småprat både før, under og etter det faglige programmet. Det bør dere fortsatt gjøre, selv om det må gjøres digitalt. Samle kollegene dine i digitale møter gjennom dagen, prat om forventninger, hvilke tanker dere gjør dere underveis og ha en oppsummering mot slutten av dagen.

Trenger virksomheten din faglig påfyll? Vi har nå redusert prisene og økt tilgjengeligheten på vårens kurs og konferanser. Klikk her for å se hva vi kan tilby deg!

4) Hvordan har dere det egentlig?

Psykisk helse er viktigere i dag enn noen gang. Å lage digitale sosiale rom der man kan treffes for å prate sammen, kan bety mye mer for noen enn du tror. Teknas digitale kurs og konferanser er fine arenaer til dette. Benytt småpausene til å spørre hverandre om hvordan det går hjemme, hvordan den siste uka har vært og hvilke utfordringer dere møter på. Kanskje kan det være starten på jevnlige sosiale treff?

5) Ta opp kontakten med andre deltagere

Ved å gå inn på deltagerlisten kan du se om du ser noen kjente navn utover kolleger. Kanskje rekker dere en kort prat i forkant av konferansen, enten over chat eller video? Inviter til en hyggelig kaffepause når dere får tid i løpet av dagen, så får dere til et treff selv om det blir digitalt.

6) Del sosiale medier-kontoene dine

På digitale kurs og konferanser er det ofte lagt opp til at alle deltagere kan chatte sammen i digitale rom. For det sosiale sin del, og for å opprettholde kontakten med nye bekjentskap, kan du gjerne dele LinkedIn-profil, Twitter-konto ellers Instagram-konto med de andre deltagerne.

Les også