Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
GOD STEMNING: Treff kolleger i bransjen og utveksle erfaringer.

Kursinnsikt

3 grunner til å bli med på VA-dagene

Publisert: 5. jan. 2024

Bli med på VA-dagene Innlandet, møt gode kolleger og få med deg siste oppdatering i bransjen.

Hvert år samles rundt 100-200 personer innen vann- og avløpsbransjen for å få med seg et av årets høydepunkt: VA-dagene Innlandet.

Dette er møteplassen for alle som jobber innen VA, og spesielt for ingeniører, teknikere og driftsoperatører. I år blir konferansen arrangert på Scandic Lillehammer Hotel, Lillehammer.  

– Det blir en innholdsrik og spennende konferanse, med både velkjente problemstillinger og helt nye tema, sier prosjektleder Lene Nordrum i Tekna.  

Hun sitter i fagkomiteen til konferansen, og har vært med å sette sammen et omfattende program for de to dagene. 

Og det er mye å ta tak i for vann- og avløpsbransjen. I tillegg til store etterslep på vedlikehold, må det bygges for fremtiden og fremtidens kapasitetsbehov. 

Vil du vite mer om hva som rører seg innen VA? Her er tre gode grunner til å bli med på konferansen: 

1) Oppdag de nyeste produktene

Ved siden av det innholdsrike, faglige programmet, har VA-dagene Innlandet et stort utstillingsområde, og det er plass til 26 utstillere i år i Lillehammersal 2. 

Utstillerne viser frem de siste produktene, og er tilgjengelig for spørsmål og gode fagsamtaler i pausene.  

Utstillingsområdet er også mingleområdet. Her blir det satt frem pausemat, vi gjentar suksessen fra i fjor med pølseservering på ettermiddagen første dag. 

– Utstillerne er viktige for oss og de blir invitert til å bidra med presentasjon fra scenen før lunsj dag 1, quiz og premier som deles ut under middagen og speeddating i grupper slik at alle utstillere skal få mye besøk i pausene, forteller Nordrum.  

2) Bli inspirert og få motivasjon

Står du fast med noe, eller trenger litt inspirasjon og faglig påfyll? Da er VA-dagene stedet for deg. 

– Vi ønsker å være «fremme i skoene» og presenterer siste nytt. Noen må gjøre en pilot og teste, og vi har med oss gode eksempler på fremtidsrettede løsninger.  

VA-dagene er kjent for å være en arena der kunnskap deles. Og det er på langt nær bare de gode eksemplene som blir trukket frem – her er det også mye å lære av ting som ikke har gått bra.  

Interessert i fremtidens VA? VA-dagene er to dager fulle av interessante samtaler og faglig påfyll

3) Møt hyggelig kolleger og utvid nettverket ditt

I hverdagen kan det være knapt med tid til å møte andre innen bransjen. Derfor er VA-dagene et velfortjent pusterom der du faktisk får tid til å snakke med og bli kjent med andre bransjefolk på tvers av fagfelt. 

– Hit kommer hyggelige folk fra Nittedal og Gjøvik til langt opp i Dovre og helt inn til svenskegrensen. 

Her kan du treffe gamle bekjentskaper, eller kanskje stifte noen helt nye? Ifølge Nordrum er det alltid mange velkjente fjes på konferansen, men noe er i ferd med å endre seg. 

– Nå kommer det flere og flere unge kvinner som er utrolig dyktige. Det er veldig gøy! 

– Vi ses på Lillehammer i november! 

Lyst til å vite mer? Les om VA-dagene og meld deg på her! 

Les også