11. nov.
kl. 09:00–13:30
Microsoft Teams, Nettbasert

Dette digitale dagskurset gir deg en grunnleggende innføring i LCA (Life Cycle Assessment) og bruken av LCA gjennom EPD-er (Environmental Product Declaration).

Meld meg på

Har du noen gang hatt behov for å vite miljøbelastningen fra et produkt dere lager, eller et dere skal kjøpe inn? Eller har du kanskje behov for å vite hva du bør ta tak i for å redusere miljøbelastningen deres? Vurderer du å få bistand til å utarbeide en EPD for et produkt dere lager og ønsker å forstå hva det dreier seg om, eller har du behov for å kunne lese og sammenligne EPD-er?

Livsløpsvurdering (LCA) er måten man beregner den totale miljøbelastningen fra et produkt på, gjennom alle faser av livsløpet, og EPD er en stadig mer populær måte å presentere miljøbelastningen på.

Læringsutbytte:

 • Lær hva LCA og EPD er
 • Lær hva LCA og EPD kan brukes til
 • Hvilke begrensninger har LCA?
 • Ulike typer LCA
 • Hvordan sammenligne ulike LCA-er
 • Hvordan utføres en LCA?

Kurset gjennomføres i Microsoft Teams, og består av forelesning og oppgaver.

Har du behov for mer detaljert kunnskap om bruk av EPD i etterkant av dette kurset så får du det på kurset Miljødeklerasjon med EPD..

Målgruppe:

Kurset passer for innkjøpere, bærekraft- og CSR-arbeidere, rådgivere, deg som er ansatt i kommune eller offentlig forvaltning, eller andre som har interesse eller behov for å forstå hva en LCA eller EPD er, og hva den kan innebære for ditt firma.

Avbestillingsregler

Dette er et Tekna Premium-kurs utviklet i tett samarbeid med våre dyktigste fageksperter.

Les mer om Tekna Premium her!

Skriv ut

Velkommen til nettkurs

Husk at du bør være pålogget slik at du er klar klokken 09.00

09:00

Sentrale begreper i LCA

10:00

EPD-Norge

11:00

Lunsj

11:30

Hvordan lese en EPD?

12:30

Hvordan utføres en LCA?

13:30

Programmet avsluttes

 • Lars Gunnar Furelid Tellnes

  Forsker

  NORSUS Norsk institutt for bærekraftsforskning AS

  Lars har en master i Industriell økologi fra NTNU og har jobbet med LCA på Norsk Treteknisk Institutt siden 2010. Han har lang erfaring med LCA/EPD, samt andre miljøegenskaper som blir etterspurt for bygningsmaterialer. Han er godkjent EPD verifikator av EPD-Norge i perioden 2014-2017, samt medlem av EPD-Norge Teknisk komité siden 2015.

  Lars startet i Norsus (Østfoldforskning) i 2017 og jobber med livsløpsvurderinger av byggematerialer og hele bygg. Han er engasjert i oppstarten av Senter for Miljødokumentasjon (NorEnviro) og undervisning av LCA på Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU).

Andre kurs og arrangementer innenfor dette emnet:

Energi og klima

Bærekraft i praksis

Energi og klima

Batteri- og elbil-kveld

3. nov.
kl. 18:00–20:30
Porche Center Porsgrunn, PORSGRUNN