21. okt.
kl. 09:30–16:00

Lær deg hvordan du leser, setter opp eller bestiller en EPD som dekker behovene i din organisasjon

Meld meg på

EPD, Environmental Product Declaration, er en metode som brukes for å systematisere forståelsen av hvilken miljøbelastning et produkt gir.

Kurset gir deg en fordyping i lesing og bruk av miljødeklarasjoner (EPD). Kurset er for deg som har litt forståelse for livsløpsvurdering (LCA) og EPD, men ønsker å lære mer å bruke det i praksis til vurdering av produkter.

EPD blir dag mye brukt i bygg og anlegg, og det vil være et ekstra fokus på denne bransjen. Men rammeverket i EPD ment til å kunne brukes mer generelt, og metodikken som læres bort på kurset har overføringsverdi til alle bransjer.

Er du ny som bruker av LCA og EPD anbefaler vi at du først tar kurset Innføring i livsløpsvurdering (LCA).

Læringsutbytte:

 • Hvordan EPD blir brukt i dag: i hvilke sammenhenger er det nyttig og når i en prosess trengs EPD
 • Forstå detaljene i EPD
 • Bruk av EPD til å gjøre forenklede klimagassberegninger i regneark
 • Oppsett av krav til EPD som grunnlag for innkjøp til organisasjonen eller som tilskudd til organisasjonens miljøstrategi

Målgruppe:

Kurset passer for deg som kjenner litt til EPD og LCA fra før, men som trenger mer forståelse av hva som ligger bak og hvordan det kan brukes i innkjøp og strategiarbeid.

Avbestillingsregler

Dette er et Tekna Premium-kurs utviklet i tett samarbeid med våre dyktigste fageksperter.

Les mer om Tekna Premium her!

Skriv ut

09:00 - 09:30

Registrering med enkel frokost, kaffe og te

09:30 - 12:00

EPD som miljødokumentasjon

 • Ulike typer EPD og standarder
 • Innhold i EPD
 • Oppdatering om utviklingen

12:00 - 13:00

Lunsj

13:00 - 16:00

Bruk og krav til miljødokumentasjon

Klimagassberegninger i regneark basert på EPD Krav til EPD fra ulike aktører Hvordan utforme krav til EPD EPD i organisasjonens strategi

 • Lars Gunnar Furelid Tellnes

  Forsker

  NORSUS Norsk institutt for bærekraftsforskning AS

  Lars har en master i Industriell økologi fra NTNU og har jobbet med LCA på Norsk Treteknisk Institutt siden 2010. Han har lang erfaring med LCA/EPD, samt andre miljøegenskaper som blir etterspurt for bygningsmaterialer. Han er godkjent EPD verifikator av EPD-Norge i perioden 2014-2017, samt medlem av EPD-Norge Teknisk komité siden 2015.

  Lars startet i Nosrus (Østfoldforskning) i 2017 og jobber med livsløpsvurderinger av byggematerialer og hele bygg. Han er engasjert i oppstarten av Senter for Miljødokumentasjon (NorEnviro) og undervisning av LCA på Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU).

Andre kurs og arrangementer innenfor dette emnet: