Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Illustrasjonsbilde av en ung kvinne stående blant mennesker som går forbi
Som Norges største fagforening for de med mastergrad, er Tekna opptatt av at det skal lønne seg å ta høyere utdanning.

Råd og tips

Hva kan du tjene i sommerjobben din?

12. mai 2021

Studerer du teknologi eller naturvitenskap er du ofte attraktiv på sommerjobbmarkedet. Men hva kan du egentlig be om i lønn?

Dette er en lønnsveiledning for relevante sommerjobber, men den kan også brukes til relevante deltidsjobber. Anbefalingen er ingen fasit, men en pekepinn på hva du kan forvente. Jo lenger du er kommet i studiene, desto mer er det naturlig å be om i lønn som du kan se på tabellen under.

Veiledende timelønn i sommerjobb i 2021

FULLFØRER MASTER TIMELØNN 2020 VEILEDNING 2021
2022 (studert 4 år) 221 kr 245 kr
2023 (studert 3 år) 209 kr 230 kr
2024 (studert 2 år) 214 kr 220 kr

Tallene er basert på hva 1412 studenter med relevant sommerjobb hadde i gjennomsnittlig timelønn sommeren 2020, og er framskrevet timelønn for 2021. Utvalget er gjort blant studenter som er 30 år eller yngre og er i sitt 2.-5. studieår. 

Hvorfor er ikke første- og sisteårsstudentene med?

Veiledningen vår om lønn i relevant sommerjobb er derfor rettet mot studenter som har litt mer fagkunnskap - minst to år- og hvor vi mener at de kommer på et nivå hvor de kan bidra faglig i relevante sommerjobber. Veiledningen til de som gå sisteåret er vår begynnerlønnsanbefaling som vi utarbeider hvert år til avgangsstudentene. 

Din utdanning lønner seg

Gjennom undersøkelsen har vi ønsket å se på om utdanning lønner seg underveis mens du er student. Selv om det er store variasjoner, ser vi klare indikasjoner på at du som student tjener mer jo lenger du er kommet i studiet

Som Norges største fagforening for de med mastergrad, er Tekna opptatt av at det skal lønne seg å ta høyere utdanning. Det ser vi at det gjør, både i den generelle lønnstatistikken for Teknas medlemmer, og i vår nye sommerlønnstatistikk. 

Hør podkast om sommerjobb og lønn

Bli medlem

Som student får du to inkluderte forsikringer, et aktivt sosialt og faglig miljø, hjelp med jobbsøking, lønnsanbefalinger og mye mer.

Les også

Relaterte kurs og arrangementer