Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
En arbeider i verneutstyr som ta bilder av teknisk utstyr i solnedgang
Organisasjonene EL og IT Forbundet, Nelfo, Energi Norge, NITO, Tekna, Samfunnsbedriftene, Forbundet for ledelse og teknikk (FLT), LO og NHO har jobbet sammen med Kompetanse Norge om å finne målrettede utdanningstilbud for alle som jobber i bransjen. 

Aktuelt

Oppdater din kompetanse nå

Publisert: 2. okt. 2020

Tekna har vært med å utvikle videreutdanninger innen elektroinstallasjon- og automatiseringsbransjen. Søk nå og oppdater din kompetanse.

– Tekna er veldig fornøyd med at også de med høyere utdanning nå får mulighet til å heve sin kompetanse gjennom relevant videreutdanning.

Ann-Christin Austang, avdelingsleder i Tekna.

Det har vært et godt samarbeid mellom utdanningssektoren og bransjen for å få på plass gode tilbud, sier Ann-Christin Austang, avdelingsleder i Tekna.

Mange gode programmer for Tekna-medlemmer

Organisasjonene EL og IT- Forbundet, Nelfo, Energi Norge, NITO, Tekna, Samfunnsbedriftene, Forbundet for ledelse og teknikk (FLT), LO og NHO har jobbet sammen med Kompetanse Norge om å finne målrettede utdanningstilbud for alle som jobber i bransjen.

Aktuelle programmer for deg som Tekna-medlem:

Prediktivt vedlikehold og digitalisering (KRM) (5 studiepoeng fra NKI)

Digitalisering (KRM)(5 studiepoeng fra NKI)

Fremtidens distribusjonsnett (NTNU videre)(2,5 studiepoeng)

Vern og overvåking i distribusjonsnett (NTNU videre)(2,5 studiepoeng)

Korttids produksjonsplanlegging (SHOP) (NTNU Videre)(2,5 studiepoeng)

Integrasjon av nye energikilder og komponenter med omformere som grensesnitt til kraftnettet (NTNU Videre) (2,5 studiepoeng)

Innføring i verdibasert vedlikehold av vannkraftgeneratorer (NTNU Videre)(2,5 studiepoeng)

Aktuelt for permitterte og ledige

En viktig faktor ved disse programmene er at du kan gjennomføre dem selv om du mottar dagpenger. De er også lagt opp slik at de skal være mulig å kombinere dem med jobb.

– Hvis du er utenfor arbeidslivet kan du ta relevant opplæring uten å miste retten til dagpenger.

– Her er det muligheter for alle. Hvis du er utenfor arbeidslivet kan du ta relevant opplæring uten å miste retten til dagpenger. Og hvis du er i jobb kan du endelig ta den kompetansehevingen du har tenkt på. Dette er gratis, og vi håper at mange av våre medlemmer vil benytte seg av tilbudet, sier Austang.

Gratis videreutdanning

Alle programmene er finansiert gjennom revidert nasjonalbudsjett, og er gratis for alle deltakere. En komplett oversikt over kurs innen elektro-, automasjon-, fornybar- og kraftnæringen finnes på hjemmesidene til Kompetanse Norge.

– Det som har vært viktig i utviklingen av disse programmene er at de skal være relevante og tilpasset et arbeidsliv i endring. De må være fleksible og uten kostnad for deltakerne. Det burde være få hindringer til å gjennomføre dem, selv om du står utenfor arbeidslivet, avslutter Austang.

Les også