Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
del av vår klode

Tema: Infrastruktur

Romfart, samfunnssikkerhet og beredskap

Oppdatert: 28. nov. 2023 Streaming

Hvorfor er romfartssektoren en avgjørende aktør for samfunnssikkerhet og beredskap? Og hvordan vi kan forberede oss på å møte sikkerhetsutfordringer i NATO og Norge?

Du får høre om den historiske og politiske utviklingen av romdomenet som en arena for samfunnssikkerhet og beredskap. Du vil bli kjent med hvem som er de viktigste aktørene, interessene og utfordringene i romdomenet, spesielt med tanke på Kina og Russland.

Videre får du høre om hvordan romdomenet påvirker og påvirkes av sikkerhetssituasjonen i Arktis, som er et strategisk område for Norge. Og om hvordan Norge kan ivareta sin rolle som en ansvarlig og aktiv romnasjon, både nasjonalt og internasjonalt, særlig gjennom NATO-samarbeidet. Hvordan kan romdomenet utnyttes til å styrke samfunnssikkerheten og beredskapen i Norge, blant annet gjennom rom-infrastruktur, overvåking og innovasjon?

På programmet:

Programleder Kjetil Bilic Michaelsen, Sektoransvarlig forsvar, Norsk Romsenter

  • Sikkerhetspolitikk
    - Kina og Russland og romdomenet
    - Norge, Arktis, sikkerhetspolitikk og rommet
    Stine Margrethe Raastad, M.Phil, Peace and Conflict Studies , UiO
  • Rombaserte kapasiteter for samfunnssikkerhet og beredskap
    Christina Aas, Director SmallSat programs, Kongsberg Defence & Aerospace AS

Tekna Romfart

Romteknologi og verdensrommet er viktig for Norge. Tekna Romfart fasiliterer møteplasser og seminarer for medlemmer med interesse for verdensrommet og satelitteknologi. Nettverket er kun for medlemmer, og det er helt gratis og uforpliktende å delta. Bli med i nettverket

Relaterte bærekraftsmål

Les også