Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Illustrasjonsbilde av et høyhastighetstog

Tema: Infrastruktur

Kontaktledning jernbane - med Rainer Puschmann

Publisert: 2. juli 2021 Streaming

Rainer Puschmann er en av verdens ledende eksperter på kontaktledning. Tekna Jernbane inviterte ham til å dele sine verdifulle erfaringer med oss.

Rainer Puschmann er en av verdens ledende eksperter på kontaktledning. Han har tidligere jobbet i Siemens, og reiser i dag verden rundt for å delta i kompliserte jernbaneprosjekter.

I Norge er han mye brukt som uavhengig ekspert, og har blant annet vært delaktig i utformingen av KL-anlegget på Follobanen, og i evalueringen av Langset-Kleverud-prosjektet.

Se opptak fra foredrag med gode diskusjoner i etterkant. Tematikken egner seg også for baneingeniører som ikke jobber med kontaktledning i det daglige.

På programmet (foredraget er på engelsk)

  • Kort historikk – utviklingen av kontaktledningssystemer
  • Grunnleggende prinsipper i design av KL-anlegg
  • Typiske prosjekteringsfeil
  • Typiske installasjonsfeil
  • Lærdom fra intercity-parsellen Langset-Kleverud

Rainer Puschmann er en av forfatterne bak læreboken Contact Lines for Electric Railways.

Tekna Jernbane

Tekna Jernbane er et nettverk for medlemmer som engasjerer seg i jernbanens samfunnsmessige betydning og i jernbaneteknisk utvikling. Nettverket er kun for Tekna-medlemmer, og det er helt gratis og uforpliktende å delta.

Bli med i nettverket

Les også