Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Foto: Sigurd Sjåvik

Tema: Infrastruktur

Hvorfor jernbane i havna?

Oppdatert: 28. nov. 2023 Streaming

Etablering av kombiterminal i Oslo Havn. Hvorfor skal man gjøre det? Og hva er mulighetene og utfordringene?

Havneteknisk gruppe og Tekna Jernbane inviterer deg til et fagmøte som vil gi deg innsikt i hvorfor jernbane i havna er en god idé. Vi vil ta for oss prosjektet om en kombiterminal i Oslo Havn som integrerer sjø- og banelogistikken, og eksemplifisere hvorfor dette er viktig med kombiterminal i Oslo Havn.

Hvorfor jernbane i havna?

Transport er ikke et mål i seg selv, men et middel for kostnads- og miljøeffektiv velferd, verdiskaping og konkurranseevne. Det gjelder uavhengig av transportform. Derfor trengs alle transportformer, og mest av alt trengs de i kombinasjon. En kombiterminal i Oslo havn vil bidra til å gi norsk industri og næringsliv tilgang til transport- og logistikkressurser som bidrar til at de har et utvalg av logistikk- og transportløsninger for ulike transportbehov.

Ideen om en kombiterminal i Oslo Havn er ett bidrag til dette, men det er også utfordringer i integrering av ulike transportformer som må avveies og overvinnes, eller som krever endrede rammebetingelser. Presentasjonen tar derfor for seg dette overordnede spørsmålet: Hvorfor jernbane i havna? Dette blir eksemplifisert gjennom eksempelet Kombiterminal i Oslo havn.

Foredragsholdere:

  • Carl Johan Hatteland, rådgiver forretningsutvikling, Oslo Havn
  • Eirik Fure, leder gods, kunde og marked i Bane NOR
  • Sam Paul Singh Pawar, Principal Railway & Road Engineer, Multiconsult

Tekna Jernbane

Tekna Jernbane er et nettverk for medlemmer som engasjerer seg i jernbanens samfunnsmessige betydning og i jernbaneteknisk utvikling. Nettverket er kun for Tekna-medlemmer, og det er helt gratis og uforpliktende å delta. Bli med i nettverket

Relaterte bærekraftsmål

Les også