Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Nederst: Undervannsbilde av tang og sjø. Øverst: Svaberg, blå himmel og sol.

Tema: Infrastruktur

Dekarbonisering i marin industri

Oppdatert: 12. okt. 2022 Streaming

Den maritime næringen har et behov for å minske sitt karbonfotavtrykk, i likhet med de fleste andre næringer. Hva er alternativene for skipsredere i dag? Hvordan kan nye typer drivstoff redusere karbonutslippene?

Kjell Ove Ulstein snakker om hydrogen som energikilde og alternative hydrogenbærere i en verdikjede for hydrogen som drivstoff i den maritime næringen.

Hva er utfordringene med de forskjellige alternativene og hvor langt har teknologien kommet for å utnytte de alternative drivstoff typene vi ser for oss i dag? Hva er under utvikling i dag, og er ammoniakk en mulig nullutslipps-løsning?

Om foredragsholderen

Kjell Ove Ulstein innehar stillingen som Direktør for Salg og Markedsføring i Wärtsilä Gas Solutions, en del av Wärtsilä Corporation. Selskapet er verdensledende innen avanserte løsninger for håndtering av gasser både for skip og landbasert industri. De arbeider med energiomstillingen med fokus på gass handtering og logistikk, dekarbonisering og biogassproduksjon. Kjell Ove Ulstein er utdannet med en bachelor mekanisk ingeniør og en master i ledelse, og har jobbet i gassindustrien i 15 år.

Faggruppe for Energi, industri og Miljø (FEIM) 
Dette arrangementer er i regi av FEIM i Tekna Oslo avdeling. Formålet til FEIM er å stimulere til debatt og økt kunnskap/forståelse av spørsmål knyttet til energi, industri og miljøproblematikk.
FEIM har streamet en rekke foredrag. Du finner mange opptak fra disse på Teknas energiblogg.

Les også