Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Nærbilde av en kvinne i verneutstyr i labor med reagensglass

Tema: Bio- og klima

Nye vaksiner mot nye virus

Oppdatert: 16. feb. 2021 Streaming

Hvordan utvikles vaksiner og hva slags strategi legges til grunn i vaksinearbeidet?

Utbrudd av pandemier er uforutsigbare og utgjør en trussel for folkehelsen. Vaksiner er den mest effektive responsformen, men dagens vaksineteknologi har utfordringer i møte med utbruddet av en pandemi.

Her har den vaksineteknologiske utviklingen under Covid-19-pandemien representert en liten revolusjon.

I dette foredraget vil forsker Tor Kristian Andersen se på oppbyggingen av vaksinene frem mot og underveis i utbruddet av Covid-19-pandemien og hvilke strategier som ble lagt til grunn for de ulike vaksinekandidatene.

Hvordan utvikles vanligvis en vaksine, hva gjøres annerledes under en pandemi og hvor godt forberedt er vi nå på utbruddet av neste ukjente pandemi?

Foredragsholder er Tor Kristian Andersen, forsker på avdeling for immunologi og transfusjonsmedisin (IMM) ved UiO.

Last ned presentasjonen:

Stikkord: vaksine, pandemi, virus

Tekna Biotek

Tekna Biotek jobber for kunnskapsformidling og nettverksbygging innenfor en bred definisjon av fagområdet, som biomedisin, molekylærbiologi, ernæring og matvitenskap. Vi jobber også for gode vilkår for forskning, innovasjon og næringsliv, og svarer på høringer, arrangerer politiske debatter og lager politiske utspill. Nettverket er kun for Tekna-medlemmer, og det er helt gratis og uforpliktende å delta. Bli med i nettverket

Les også