Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
En robot inspiserer planter i et drivhus.

Tema: Bio- og klima

Automatisering i landbruket

Publisert: 22. mars 2024 Streaming

Automatisering av landbruket er i full gang! …. og Norge ligger langt framme! Bli med til NIBIO’s forskningsstasjon på Særheim og hør erfaringer fra aktører som jobber med Smart landbruk.

Landbruksroboten Thorvald begynner å bli godt kjent og er kommersialisert og mer avanserte roboter er på gang. Men det er mye mer! Sensorer i jorda, droner, dataovervåkning, …. det er mange muligheter!

Ernæringsrådene sier også at vi skal også over på et kosthold med mer frukt og grønt til gavn både for vår egen helses skyld og dyrevelferd, men ikke minst for klima og natur. Vi bør gjerne også øke selvforsyningsgraden av mange landbruksprodukter. Dette kan være mer arbeidskrevende enn dyrehold. Så spørsmålet vi håper å få svar på er hvordan kan automatisering gjøre at vi får det til, og spesielt på mindre bruk på en effektiv og lønnsom måte?

På prgrammet

 • Innledning om Smart landbruk
  Nils Bjugstad, NMBU
 • Om drivhuset på Særheim
  Ståle Undheim, stasjonssjef Særheim-NIBIO
 • Droner/ kartlegging i landbruket
  Khaled Murad Agha, NIBIO
 • Fjernmåling og robotisering i landbruket
  El Houssein Chouaib Harik, SINTEF Manufacturing
 • Sensorer i landbruket
  Svein Arild Frøshaug, Agdir

Tekna Biotek

Tekna Biotek jobber for kunnskapsformidling og nettverksbygging innenfor en bred definisjon av fagområdet, som biomedisin, molekylærbiologi, ernæring og matvitenskap. Vi jobber også for gode vilkår for forskning, innovasjon og næringsliv, og svarer på høringer, arrangerer politiske debatter og lager politiske utspill. Nettverket er kun for Tekna-medlemmer, og det er helt gratis og uforpliktende å delta. Bli med i nettverket

Relaterte bærekraftsmål

Les også