Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
en stabel mobiltelefoner

Tema: Bio- og klima

Hva er miljøbelastningen til de elektroniske produktene våre, og hvordan kan de reduseres?

Oppdatert: 11. okt. 2023 Streaming

Mobiltelefoner, datamaskiner og andre elektroniske produkter utgjør en stor del av hverdagen vår. Men hvor miljøvennlig er egentlig forbruket av disse produktene?

Miljøbelastninger skjer gjennom hele livsløpet, fra råvareuttak, produksjon og bruk, og til avfallshåndtering. Hvor oppstår de største belastningene, og hva kan vi forbrukere gjøre for å redusere miljøpåvirkningen?

Om foredragsholderen

Kari-Anne Lyng er forskningssjef i NORSUS Norsk Institutt for Bærekraftsforskning og er spesialisert i livsløpsvurderinger (LCA), som innebærer å kvantifisere miljøpåvirkningen til produkter og tjenester. Hun har en deltidsstilling som førsteamanuensis på Institutt for Informatikk ved Universitetet i Oslo, hvor hun forsker på miljøbelastningen til elektroniske produkter.

Faggruppe for Energi, industri og Miljø (FEIM) 
Dette arrangementer er i regi av FEIM i Tekna Oslo avdeling. Formålet til FEIM er å stimulere til debatt og økt kunnskap/forståelse av spørsmål knyttet til energi, industri og miljøproblematikk.
FEIM har streamet en rekke foredrag. Du finner mange opptak fra disse på Teknas energiblogg.

Relaterte bærekraftsmål

Les også