Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Dag O Hessen foran isbjørn

Tema: Bio- og klima

Er naturkrisa alvorlig?

Oppdatert: 16. nov. 2022 Streaming

Dag O. Hessen forklarer oss hvorfor naturkrisa er så alvorlig, og hva som blir avgjørende for årene fremover.

Mange av oss fikk en alvorlig vekker da FNs Naturpanel i 2019 lanserte en rapport som konkluderte med at en million arter står i fare for å bli utryddet. Likevel ser vi at naturen trekker det korteste strå når økonomiske hensyn kommer i konflikt med hensynet til naturen.

Vi Tekna-medlemmer, sivilingeniører og andre med teknisk/naturvitenskapelig utdanning, er dypt involvert i alle prosjekter som medfører naturinngrep. Flere toneangivende politikere har tatt til orde for å tillate større naturinngrep for blant annet å skaffe oss nok fornybar energi.

Er naturkrisa alvorlig? Svaret på dette enkle spørsmålet er avgjørende for om vi skal klare å prioritere riktig i årene som kommer. Professor Dag O. Hessen vil forklare oss hva naturkrisa egentlig innebærer. Hva skjer med naturen nå? På hvilken måte er vi avhengig av intakt natur? Hva kan vi risikere hvis menneskeheten fortsetter med business as usual?

Om foredragsholderen:

Dag O. Hessen er professor i biologi ved Universitetet i Oslo. Han deltar aktivt i debatten om evolusjon, klima, økologi og biologiens betydning for oss. Han har utgitt en rekke bøker, blant andre «Liv», «Landskap i endring» og «Verden på vippepunktet».Se flere opptak av foredrag og arrangementer rundt temaet biologisk mangfold.

Faggruppe for Energi, industri og Miljø (FEIM) 
Dette arrangementer er i regi av FEIM i Tekna Oslo avdeling. Formålet til FEIM er å stimulere til debatt og økt kunnskap/forståelse av spørsmål knyttet til energi, industri og miljøproblematikk.
FEIM har streamet en rekke foredrag. Du finner mange opptak fra disse på Teknas energiblogg.

Relaterte bærekraftsmål

Les også