Tema: Bio- og klima
Ditt klimaavtrykk i hverdagslivet
Vi inviterer til en samtale med forfatter og foredragsholder Thomas Horne. Han vant i 2020 Brageprisen for sin bok «Den store klimaguiden».» Her spør Thomas seg hvordan et vanlig norsk hverdagsliv slår ut på klimaregnskapet. Ønsker du å leve et mer klima- og miljøvennlig liv? Lurer du på hvilke av dine hverdagslige klimavalg som har størst effekt? Vi tar en samtale med Thomas med mål om å gjøre hverdagslig klimakunnskap enklere tilgjengelig for alle.
Ingen kan redde klimaet alene.
Skal vi løse klimakrisen, kreves kollektive tiltak og strukturelle endringer. Men alle kan gjøre en forskjell. Alle som ønsker å leve et mer klimavennlig liv, sender viktige signaler til politikere, næringsliv og omgivelsene rundt seg. Likevel er det lett å bli forvirret i møte med stadig nye råd og tips. Hva er det som egentlig nytter – og hva er effekten av de forskjellige hverdagsvalgene vi gjør? Det gir Den store klimaguiden svar på.
Litt om Thomas Horne
Thomas er forfatter og foredragsholder. Han har tidligere arbeidet blant annet i Flyktninghjelpen og Amnesty International. I tillegg har han skrevet flere bøker om mat, drikke og samfunnsspørsmål, deriblant suksessene Ølbrygging fra hånd til munn (2013) og Kunsten å ikke kaste mat (2017).
Thomas bor i en trekkfull og lite klimaeffektiv leilighet i Oslo sammen med sønnen sin. Han er litt for glad i kjøtt, han har flydd altfor mye og i lange perioder kjørt bil til jobben nede i sentrum. De siste årene har Thomas blitt stadig mer opptatt av å leve klimavennlig. Samtidig har han lurt på hvordan vanlig norsk hverdagsliv slår ut på klimaregnskapet, og hvilke klimavalg som har størst effekt. Men i den forvirrende jungelen av informasjon har han ofte syntes det har vært vanskelig å finne fram til gode svar. Derfor skrev han boka «Den store klimaguiden» for å gjøre klimakunnskapene vi trenger i hverdagen enklere tilgjengelig for alle.
Tekna Klima
Tekna Klima er et nettverk som jobber for å skape tverrfaglige møteplasser, formidle forskning og gi et faglig tilbud til medlemmer som engasjerer seg i klimaendringer. I tilpasningen til klimaendringene er det viktig å bruke vitenskapelig og teknologisk innsikt fra mange fagområder og bransjer, som kan dra nytte av hverandre gjennom felles møteplasser, utveksling av kunnskap og nettverksbygging. Nettverket er kun for Tekna-medlemmer, og det er helt gratis og uforpliktende å delta. Bli med i nettverket