Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
vakkert ferskvann

Tema: Bio- og klima

Bruk av sensorer og ny teknologi i vannovervåkingen

Oppdatert: 13. nov. 2023 Streaming

Med klimaendringer og vannressurser under økende press blir behovet for presis og kontinuerlig vannovervåking stadig større. Bruk av sensorer og ny teknologi har potensiale til å effektivisere og utvide mulighetene for overvåking i fremtiden.

I dette fagtreffet får vi innblikk i hvordan sensorbaserte metoder benyttes i dagens overvåking av elver, innsjøer og kystvann og hvordan teknologien kan bidra til forbedret vannressursforvaltning i fremtiden. Om du er interessert i hvordan ekstremvær og flommers effekt på vannkvalitet kan følges i sanntid, hvordan satellittdata kan kartlegge tusenvis av innsjøer på en gang eller hvordan cruiseskip bidrar til å kartlegge algeoppblomstring, så er dette fagtreffet for deg.

Her finner du en rekke tidligere opptak fra fagtreff i regi av Norsk Vannforening.

Relaterte bærekraftsmål

Les også