Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
tare - foto

Tema: Bio- og klima

Blått karbon

Tekst av Tove Rodahl Publisert: 17. okt. 2019 Streaming

Hør hvordan taredyrking kan bidra til karbonfangst i havet. Tekna Havbruk og fiskehelse og Tekna Klima inviterer til miniseminar om blått karbon:

Tekna inviterte til dypdykk om taredyrking og karbonlagring i havet:

Taredyrking er en vekstnæring i havbruksbransjen.
Kan taredyrking også bidra til å redusere klimagassutslipp?

Storskalaproduksjon av rasktvoksende tare i høyproduktive havområder har et stort potensiale til å fjerne klimagassutslipp fra atmosfæren.

Vi fikk høre mer om «blått karbon» i et miniseminar 17. oktober.

Blått karbon – program:

  • Jorunn Skjermo fra SINTEF Ocean fortalte om forskningsprosjektet MACROSEA som er inne i sitt siste år. MACROSEA har som mål å etablere en tverrfaglig kunnskapsplattform for industriell dyrking av makroalger under en rekke klimatiske, økologiske og fysiske forhold.
  • Sindre Langaas er forskningsleder for NIVAs seksjon for vann og samfunn og har affiliasjon på både Norsk institutt for vannforskning (NIVA) og Norwegian Blue Forests Network (NBFN).
  • Stefan Erbs fra Bellona snakket om Ocean Forest, som Bellona eier sammen med Lerøy. Ocean Forest har som mål å løse havbruksnæringens miljøutfordringer og å bidra til å fjerne CO2 fra atmosfæren. Selskapet bruker saltvann, alger og CO2, til å produsere ren mat, fôr, energi og drivstoff.

Se opptak:

Jorunn Skjermo presentasjon TEKNA 17OKT2019

Sindre Langaas presentasjon

Stefan Erbs Bellona -Taredyrking og karbonlagring Teknafrokost_17102019

Det var Tekna Havbruk og fiskehelse og Tekna Klima som inviterte.
Se opptak fra flere arrangementer i regi av Tekna Havbruk og fiskehelse og opptak fra Tekna Klima på biologibloggen og på energibloggen.

Les også