Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
plakater og bannere for klima

Tema: Bio- og klima

Aktivisme i kampen mot klimaendringer

Oppdatert: 27. apr. 2023 Streaming

Er aktivisme en aksepterbar og virkningsfull metode for å stoppe klimaendringer og tap av natur?

Klima- og naturkrisen: Samfunnet må skifte retning, men det skjer alt for lite. Må det aktivisme til? Hvordan- og når fungerer aktivisme?

Er det nødvendig å ty til sterkere virkemidler i klimakampen? Her får du møte klima- og miljø aktivistene og høre hva de tenker!

Kun omfattende tiltak kan føre verdenssamfunnet bort fra den kursen vi nå styrer mot, som er en global oppvarming på 3,2 grader innen 2100. Det skjer ikke nok – og Norge skiller seg lite ut fra andre land.

  • Blir naturvitenskapen ignorert av både politikere og samfunn?
  • Er aktivisme en aksepterbar og virkningsfull metode for å hindre naturtap og stoppe klimaendringer?
  • Hvordan er det å kombinere aktivisme med den jobben du ellers har - som f.eks. forsker?

Du møter:

  • Fridtjof Dale, Stopp Oljeletinga
  • Linda Cecilia Haaland, Scientist Rebellion
  • Mira Skaane Reinvang, Natur og Ungdom
  • Andreas Ytterstad, Concerned Scientists
  • Olav Øye, Bellona

Tekna Klima

Tekna Klima er et nettverk som jobber for å skape tverrfaglige møteplasser, formidle forskning og gi et faglig tilbud til medlemmer som engasjerer seg i klimaendringer. I tilpasningen til klimaendringene er det viktig å bruke vitenskapelig og teknologisk innsikt fra mange fagområder og bransjer, som kan dra nytte av hverandre gjennom felles møteplasser, utveksling av kunnskap og nettverksbygging. Nettverket er kun for Tekna-medlemmer, og det er helt gratis og uforpliktende å delta. Bli med i nettverket

Relaterte bærekraftsmål

Les også