Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
satelittperspektiv på natur

Tema: Ledelse og utvikling

Satellittdata i utviklingssamarbeid

Oppdatert: 12. jan. 2022 Streaming

Satellitteknologien er i rask utvikling og har samtidig blitt rimeligere de siste årene. Dette åpner for å bruke teknologien på nye områder, også i utviklingssamarbeid.

Satellitteknologi er et område der det er stort potensial for oppskalering og overføring av erfaringer og samarbeidsmodeller mellom ulike prosjekter, aktører og temaområder.

Forum for teknologi og utviklingssamarbeid (FTU), i samarbeid med fagnettverket Tekna Big Data, arrangerer miniseminar med ekspertinnledere som gir et overblikk over potensialet for bruk av satellittdata i utviklingssamarbeid.

Innledere er, blant flere:
Christer Gundersen, seniorrådgiver Norad og
Henrik Fliflet, seniorrådgiver Klima- og miljødepartementet

Finn flere foredrag om bruk av satellittdata eller finn flere opptak fra foredrag innen temaet bistand.

Tekna Big Data

Tekna Big Data er nettverket for deg som jobber med, er interessert i eller nysgjerrig på teknologier som data science, kunstig intelligens og tingenes internett. Eksempler på tema vi tar opp i våre webinarer og seminarer er stordata, maskinlæring, kunstig intelligens, automatisering, datasikkerhet, tingenes internett og annet relatert. Nettverket er kun for Tekna-medlemmer, og det er helt gratis og uforpliktende å delta. Bli med i nettverket

Les også