Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
svært containerskip

Tema: Energi

Små og modulære reaktorer (SMR) på land og til havs

Oppdatert: 2. nov. 2022 Streaming

Vi har hatt små reaktorer i årevis, men SMR er likevel nytt!

I dette foredraget skal vi prøve å få tegnet et bilde av hvor vi er og litt om hva som kommer. Forskningsprosjektet NuProShip (Nuclear Propulsion of Merchant Ships) har som mål å designe små, modulære kjernereaktorer (SMR) for framdrift av store handelsfartøy. NuProShip har mottatt 10 millioner kroner fra Forskningsrådets Maritim 21-strategi.

Det finnes mange ulike SMR-teknologier og i kombinasjon med Generasjon IV reaktor design vil dette åpne opp for mange nye applikasjoner både på land og til havs.

Om foredragsholderen

Professor Jan Emblemsvåg (ph.d) er professor ved NTNUs Institutt for havromsoperasjoner og byggteknikk, og leder det internasjonale prosjektet NuProShip .

Kildehenvisning

Mer om SMR og kjernekraft

Se også opptak fra foredraget Små modulære kjernereaktorer
eller les mer om kjernekraft som energikilde.

Faggruppe for Energi, industri og Miljø (FEIM) 
Dette arrangementer er i regi av FEIM i Tekna Oslo avdeling. Formålet til FEIM er å stimulere til debatt og økt kunnskap/forståelse av spørsmål knyttet til energi, industri og miljøproblematikk.
FEIM har streamet en rekke foredrag. Du finner mange opptak fra disse på Teknas energiblogg.

Les også