Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Johan Kr. Mikkelsen
Foto: William Rodahl

Tema: Energi

Horisontal oljeboring – en «gullteknologi» for Norge

Oppdatert: 16. juni 2022 Streaming

Johan Kr. Mikkelsen var Senior Vice President i Norsk Hydro da de på Troll startet med horisontal oljeboring. Han forteller om hvordan de utviklet metoden på norsk sokkel og dennes betydning i en nasjonal sammenheng.

Petrojarl 1, var den første flytende produksjonsenheten på norsk sokkel. Johan Kr. Mikkelsen hadde ansvaret da de fra Petrojarl 1 foretok den svært viktige uttestingen av produksjon fra horisontale brønner, først på Oseberg og deretter på Troll. Foredraget gir litt innsikt også i dette, men vil konsentrere seg om hvordan utviklingen av horisontalbrønnene forgikk – organisatorisk, teknologisk og ikke minst i samarbeidet med leverandørene.

Om foredragsholder

Johan Kr. Mikkelsen begynte innenfor oljevirksomheten i 1974. Først på Mongstad raffineriet, men med overgang til offshore produksjon i 1983 etter at Norsk Hydro ble operatør for Oseberg feltet. Han ledet Norsk Hydro’s borevirksomhet fra 1992 til 2000 og var deretter Senior Vice President for Oseberg, Troll, Boresektor og NH Canada Oil& Gas. Han var også prosjekt-/produksjonsdirektør i Equinor for Peregrino feltet i Brasil i perioden 2008-2012.

Les også